Tekst: Flemming Jansen – Foto: Poul Nymark

Siden 1989 har Jan Jørgensen fremstillet håndlavede smykker i eksklusivt design. I dag ligger hovedsædet for den landsdækkende smykkevirksomhed i Blokhus, hvor man i et 350 m2 stort lokale kan opleve et fantastisk univers med arbejdende værksted, butik og ikke mindst en stemning og atmosfære af Vesterhav. Som det fremgår af firmaets hjemmeside, så byder lokalet på 90% smykkeværksted, 10% butik og 100% Vesterhav. Således betyder farvevalget på gulvet, at man får en fornemmelse af Vesterhavets sandbund, ligesom væggene giver mindelser om den enestående klit- og strandnatur ved havet, mens lamperne i loftet leder tankerne hen på mågerne, der kredser rundt i luften ved hav og strand. Atmosfæren i det åbne hovedsæde i Blokhus oser af, at det er etableret med hjertet i hjertet af Blokhus.

Tæt og tillidsfuldt holdsamarbejde baggrunden for smykkesucces

Lykke Harpøth, der har en fortid i Profilsmykker i Aabybro, viser os rundt i dag og siger: -Ingen driftig mand uden et stærkt hold kvinder, og her i huset også et par mænd bag siger et gammel ord.

Så da Jan Jørgensen i 2021 etablerede sin Flagship Store i Blokhus, var det sammen med et stærkt og fast sammentømret medarbejderteam, som danner rygraden i den daglige drift.

Selv er Jan Jørgensen ofte på tur rundt i andre afdelinger hos de omkring 100 forhandlere af Jan Jørgensen Smykker placeret rundt omkring i landet. En meget flad ledelsesstruktur gør imidlertid, at han trygt kan stole på det hold, han har sammensat på hovedsædet i Blokhus. Holdet består ud over Jan Jørgensen selv af otte fuldtidsansatte. Lykke står primært for engros-salget og markedsføringen. Sanne er vores web-master, og Ulla står for et hold guldsmede og guldsmedeelever, som bemander det arbejdende åbne værksted, hvor kunderne kan kigge dem over ryggen og følge deres arbejde med det ædle smykkehåndværk tæt på. På den måde får de en fin fornemmelse af hele arbejdsprocessen inden det færdige resultat.

Alle sejl sat til for at tilbyde en totaloplevelse

En del af lokaliteten i Blokhus er endvidere en spændende kaffelounge med et par løst tilknyttede medarbejdere. I det hele taget er alle sejl sat til for at give de mennesker, der besøger butikken og de åbne værksteder en totaloplevelse i et helt unikt smykkeunivers, hvor de materialer, der arbejdes med først og fremmest er diamanter og guld. Eksempelvis kreeres der årligt ikke færre end 5000 diamantsmykker fra Jan Jørgensens produktion. – Og vi er pænt stolte af, at sådan en produktion kan foregå lige her i Blokhus og ikke i f.eks. Kina, fortæller Lykke. Som en del af markedsføringen er der både i hovesædet i Blokhus – og i andre butikker, som forhandler Jan Jørgensen Smykker – opsat skærme, hvor kunder og andre interesserede kan følge det arbejde, guldsmedene sidder og udfører. Og fordi hele arbejdsprocessen fra værksted til salg over disken kører så rationelt, hvor hver især har deres klart definerede opgave, så kan der holdes et prisniveau, som er fornuftigt, selv om der er tale om gedigen smykkekunst af allerhøjeste kvalitet, forklarer Lykke med det engagement og det hjerteblod i forhold til branchen, som lyser både ud af hende og den øvrige del af holdet bag Jan Jørgensen.

Stor kollektion af vielsesringe

En vigtig del af forretningskonceptet er udfærdigelsen af vielsesringe. Vielseskollektionen er stor og gennemsyret af unik kvalitet, hvor der ikke bliver gået på kompromis med noget, når det gælder ringen for livet. Oplev i det hele taget i hovedsædet i Blokhus et helt særligt univers af danske designsmykker i fineste håndværksmæssige kvalitet – alt sammen inspireret af naturen ved Vesterhavet. Det er endvidere vigtigt at understrege, forklarer Lykke, at Jan Jørgensen Smykker henvender sig både til mænd og kvinder.

Hovedsædet for Jan Jørgensen Smykker er i sig selv et smykke

Med etableringen af hovedsædet for Jan Jørgensen Smykker er Blokhus kommet tættere på at være byen, der har alt. Under alle omstændigheder er det arbejdende smykkeunivers på adressen Springvandstorvet 4-6 i sig selv et smykke, der klæder den populære nordjyske badeby i Jammerbugten.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events