Pandrup

Støtteindsamling sprænger alle forventninger

– Forventningerne lå på 25.000 kroner og måske 40-50.000 kroner, hvis det ville gå rigtig godt.
Men fredag 1. maj har Jetsmark IF og Jammerbugt FC fået ikke mindre end 75.000 kroner ind via klubbernes støttepakke, som blev oprettet for blot 10 dage siden.

Langt over forventet
– Det er langt over forventet og meget mere. end vi havde turde håbet på, fortæller formand Bøje Lundtoft.
– Det er en kæmpe hjælp til klubben. Det giver ro i maven. Det betyder formentlig, at vi ikke skal til at se på nedskæringer endnu en gang på et budget, hvor vi allerede før Corona-krisen kiggede alt i gennem og skar til, fortæller han.

Aflysning gjorde ondt
Støtten betyder, at Jetsmark IF og Jammerbugt FC har tilstrækkeligt med likvider til at betale regninger og løn, mens der afventes hjælp fra Statens kompensationspakker.
– Vi har jo søgt om kompensation for de spillere, vi har på kontrakt, og som er sendt hjem med løn, men vi venter stadig på svar på ansøgningen, siger Bøje Lundtoft.
Det gør ondt, at klubben med aflysningen af Nørhalne Cup må sige farvel til en indtægt på 150.000 kroner, ligesom det er usikkert, hvornår sponsorcykelløbet kan afholdes.
– Men med hjælpen fra støttepakken, tror jeg, at vi når i mål alligevel, siger Bøje Lundtoft.

Imponeret over opbakning
Han er imponeret over den store og brede opbakning.
Det er både nuværende og tidligere spillere, trænere og leder samt forældre til medlemmer, der har bakket op.
– Men der er også overraskende mange erhvervsdrivende, som har doneret. Det var ikke forventet, at de skulle være en del af denne kasse, så det er glædeligt.
– Også støtte fra folk i andre klubber, som Birkelse IFs tidligere fodboldformand og sportschefen i Vejgaard B, siger Bøje Lundtoft.
– Og den største bidragsyder vil være anonym.
På tirsdagens bestyrelsesmøde skal det afgøres, hvor længe endnu støttepakken skal løbe.

Læs om fantastiske oplevelser og events