Nyheder
imported

Stor interesse for Blokhus Marathon 2017

Der har igen i år været stor interesse for Blokhus Marathon som afvikles fra Blokhus Torv søndag d. 6. august.

Der har igen i år været stor interesse for Blokhus Marathon som afvikles fra Blokhus Torv søndag d. 6. august. 

Der løbes 4 distancer nemlig en hel og en halv marathon, 10 km og 5 km.

Det sker:

Blokhus Marathon 2017

tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Hel Marathon sendes afsted af borgmester Mogens Gade kl. 9:30 og vækst- og turistchef Anders Stryhn sender henholdsvis halv Marathon, 10 km og 5 km afsted kl. 11:30, 12:00 og 12:15. – Med den store interesse der har været for 10 års jubilæumsløbet så forventer vi mange løbere på torvet i Blokhus og vi forventer også mange tilskuere som møder op på torvet og er med til at gøre det til en festlig dag, fortæller formand Kurt Brun. 

Børneløbet starter kl. 10:00 og det er en hel folkefest når de små løber afsted på børneruten. -Så det vil vi opfordre folk til at komme og opleve, udtaler Kurt Bruun, der tilføjer at børneløbet i øvrigt er gratis at deltage i.

Løbet blev ret hurtigt placeret den første søndag i august, hvor turisterne stadig er i området og mange lokale deltagere er kommet tilbage fra ferien eller får ferien til at passe med et ophold i det skønne ferieområde. – Blokhus Marathon har haft en stor betydning for udviklingen af Saltum Trim til den aktive klub som den er i dag og var startskuddet til at afholde andre arrangementer som danner det økonomiske grundlaget for Saltum Trim og de mange aktiviteter som klubben afholder. Der kan blandt andet fremhæves opstart af den populære Junior MTB afdeling som trækker cykel glade unge i alderen 7-14 år til fra store dele af Vendsyssel og etablering af en MTB teknikbane i og ved Nols skov. DGI har også fået øjnene op for den aktive klub og udnævnte Saltum Trim til årets DGI facilitets pris 2017 blandt 813 foreninger i Nordjylland, forklarer Kurt. 
Den store interesse for Blokhus Marathon understreges af at der er løbere fra er en løbeklub så langt væk som Malta som har tilmeldt sig, så det viser at løbet er kendt rundt omkring i Europa og der er hvert år et stort antal deltagere fra Norge, Sverige, England, Tyskland og andre omkring liggende lande.

Det er muligt at tilmelde sig online indtil mandag d. 31/7 kl. 16:00, og det kan ligeledes ske i teltet på Blokhus Torv lørdag d. 5/7 i tidsrummet kl. 15-18 og på dagen fra kl. 8.

-Der er lagt op til et brag af et løb og en folkefest til Blokhus Marathons 10 års jubilæums løb søndag d. 6. august og alle opfordres til at møde op enten for at deltage i løbet eller være med som tilskuer for at gøre det til en festlig dag, udtaler Kurt Bruun. 

Læs om fantastiske oplevelser og events