Nyheder
imported

Stor opbakning til Blokhus Bæk

Nu nærmer julen sig, det samme gør realiseringen af Blokhus Bæk-projektet

Blokhus:

Stor opbakning til Blokhus Bæk

Nu nærmer julen sig, det samme gør realiseringen af Blokhus Bæk-projektet

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

I de seneste måneder er der arbejdet intenst med renoveringen af Blokhus Bæk. Da en stor del af Blokhus Bæk løber på private grunde, har der været afholdt møder med de fleste af lodsejerne for at finde en løsning, der både giver det bedst mulige visuelle indtryk og tilfredsstiller lodsejerne mest muligt. Den del er nu stort set på plads, og det har ifølge kommunens udviklingschef Noël Mignon været en meget positiv oplevelse. – Brugerne har været rigtig interesserede i at finde nogle fornuftige løsninger, og uden deres store velvillighed, kunne det slet ikke lade sig gøre, fortæller han.

Projektets vision er at genskabe den fysiske struktur i Blokhus og motivere til øget kvalitet – både ved at satse på fysiske ændringer, men også ved at styrke den kulturelle infrastruktur på stedet.

– Det mest markante ved projektet bliver en helt ny promenade ned til strandkiosken, som kommer til at slutte med en form for torv foran strandkiosken. Det skulle gerne kunne løfte det visuelle indtryk af strækningen gevaldigt, fortsætter Noël.

Det andet markante er, at der bliver åbnet op fra vejen, så man kan se ind til Futten og Køletårnet. Dermed bliver nogle af Blokhus historiske bygninger meget mere synlige i gadebilledet, og i den forbindelse får denne del også et stort løft.

– Endelig er der fundet en løsning, som sikrer mod oversvømmelser i de huse som ligger langs bækken – hvilket vi er overbevist om, at der er mange der vil se frem til, afslutter han.

Om kort tid forventes projektet sendt i udbud hos entreprenørerne, og arbejdet forventes påbegyndt i uge 7 og forventes færdigt inden sommerferie

Læs om fantastiske oplevelser og events