Nyheder
imported

Stor skulpturfestival med Noas Ark i Blokhus

I år bliver der ekstra god tid til at følge de internationale sandskulptører på nærmeste hold

Tekst: Martin Frandsen Foto:Presse

Åbningen af årets udgave af den flotte Blokhus Sandskulptur Festival nærmer sig, og igen i år sker der ændringer af proceduren for opførelsen af sandskulpturerne.

Følg med i flere dage
Det betyder, at gæsterne over flere dage, nemlig allerede fra lørdag 24. april og helt frem til Kristi Himmelfartsdag 13. maj, kan følge processen med opførelsen af de imponerende sandskulpturer, som i år udformes efter temaet: ”Noas Ark”.
Således vil opbygningen af sandskulpturerne blive udført i teams af flere sandskulptører, der skal hjælpe hinanden.
Derfor vil sandskulpturerne skiftevis stå færdige én efter én og forventeligt være færdige til indvielsen 13. maj.
– På den måde kan gæsterne både overvære skulpturer, der er under opbygning, og skulpturer, der næsten står færdige. Det giver en helt særlig og ekstra oplevelse for publikum, siger indehaver John Andersen, der på grund af Corona igen i år må ændre procedurerne.

Fællesskab som tema
I år er det er Skulpturparken Blokhus 9. sæson med Sandskulptur Festival, og når de internationale sandskulptører lørdag 24. april går i gang med at udforme enorme sandskulpturer ud fra temaet ”Noas Ark”, så kan den store parks gæster opleve det detaljerede arbejde på nærmeste hold.
Ved denne 9. udgave af festivalen har det for Skulpturparken været vigtigt at fokusere på et tema, der kan samle alle samt styrke fællesskabet, også på tværs af generationer.
– Uanset om man tror på historien eller ej, så giver fortællingen om Noas Ark i hvert fald anledning til at tænke over tilværelsen, forklarer John Andersen.
– Særligt i en tid præget af Corona er det enormt vigtigt for os at levere et tema, som mange kender til og kan samles om – også hver for sig. Der er næppe et barn, der ikke har hørt historien om Noa og dyrene på arken, uddyber han.

Kunst i fokus
Kunsten er altid i fokus i Skulpturparken og Kulturhuset Blokhus og får igen i år lov til at folde sig ud, da Kunstbutikken også åbner 24. april.
– Vi har integreret mere kunst i vores caféområde og har købt masser af nye varer fra ind- og udland til butikken, siger John Andersen.
Der er et stort og inspirerende udvalg af nye og klassiske varer indenfor kunst, by hand og unikke gaveartikler, med særlig fokus på kvalitet og design.
Butikken repræsenterer også omkring 10 kunsthåndværkere fra Danmark og udlandet indenfor blandt andet keramik, glas, bronze, malerier, beton, illustrationer, smykker og unika, så butikken er hele tiden dynamisk og levende.

Servering ude eller inde
Reglerne foreskriver jo, at gæsterne skal fremvise deres Coronapas ved indgangen, dog er børn under 15 år undtaget. Skulpturparken lever selvfølgelig op til alle restriktioner og gør en stor indsats for at passe på gæsterne i den 20.0000 kvadratmeter store park, hvor der er god plads til at holde afstand og suge oplevelserne til sig.
Mens der fra 6. maj bliver åbnet for servering indenfor i restauranten og cafeerne, så vil cafeerne allerede fra 24. april have åbent for udendørsservering, som kan nydes i sansehaven, eller mens man betragter de imponerende sandskulpturer.
– Vi har nogle rigtig gode rammer for, at man sammen og hver for sig kan gå rundt med afstand og nyde vores store park, siger John Andersen.
– Vi har alle brug for et frirum og brug for at gå en tur på stranden eller i skoven. Her hos os kan man nyde blomsterne, parken og skulpturerne i ro og fred, og man må sige, at der er masser af plads og højt til himlen, siger John Andersen og understreger.
– Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at give gæsterne en rigtig og eventyrlig god oplevelse i Skulpturparken. 

Læs om fantastiske oplevelser og events