Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Store hvalmysterier i vinterferien på Nordsøen Oceanarium

I vinterferien inviterer Nordsøen Oceanarium gæsterne indenfor til et sandt mysterium. Her får de besøgende lov til at lege detektiver og følge i sporene på verdens største dyreart – nemlig hvalen.

Nordeuropas største akvarium byder på aktiviteter for hele familien, og man kan blandt andet opleve virtuelle hvaler i deres naturlige størrelse og meget andet, der relaterer til de store havdyr. 

Vær detektiv

I Hvalforskerhytten, hvor ilden knitrer i brændeovnen og der vil være varm kaffe på kande, kan gæsterne som vaskeægte detektiver, være med til at udforske "Mysteriet om hvalen". Her kan man få svar på spørgsmål om de mange hvaler i vores farvande, høre om de adskillige observationer af hvaler omkring, og ikke mindst strandingerne. En helt ny produceret film hvor man følger en vågehvals færden gennem flere måneder bliver vist på den store skærm, og man kan gå på opdagelse blandt de flotte skeletter, både ude og inde.

Masser af oplevelser for børn

Big Ocean Window, Skandinaviens største interaktive LED-skærm, danner rammen om et hvalforedrag, hvor man også kan se de store arter i naturlige størrelse på den enorme skærm.  I biografen bliver børnebogen "Anna og Kaskelotte" læst højt af forfatter Lasse Rosendahl. Bogen belyser nogle af de forskelle og ligheder vi mennesker har med hvalerne – og vi har faktisk mere tilfælles end man lige skulle tro. De yngste besøgende kan møde børneguiderne, der laver kreativt værksted og formidler i børnehøjde. Der er aktiviteter for alle hele vinterferien, fra d. 9. – 24. februar, oplyser Nordsøen Oceanarium til Blokhus avis.

Læs om fantastiske oplevelser og events