Nyheder
imported

Store Vildmose: Vildmosekartoffelfestival 2015

Efterårsferien nærmer sig, og lørdag, den 10. oktober afholdes for ottende gang, den traditionsrige kartoffelfestival på ”Vildmoseporten, Gård 18”, Biersted Mosevej ved Aabybro.

Store Vildmose:

Vildmosekartoffelfestival

Efterårsferien nærmer sig, og lørdag, den 10. oktober afholdes for ottende gang, den traditionsrige kartoffelfestival på  ”Vildmoseporten, Gård 18”, Biersted Mosevej ved Aabybro.

Tekst: Lotte Kande (redigeret) Foto: Vildmoseporten

Til de morgenfriske serveres gratis kaffe, rundstykker og morgensang ved Aamus Koret i festival teltet , og herefter er der underholdning for voksne og børn i alle aldre. Igen i år er der masser af aktiviteter og underholdning på programmet, bl.a. trylleshow og ballonsjov ved troldmanden MIGU, ansigtsmaling ved Piet,  stort råvaremarked med kunsthåndværk og lokale specialiteter, bl.a. de nye Vildmosekartofler, der også i år har inspireret kogekonerne, Inga og Bente og elever fra Food College til den store frokostbuffet i teltet.

Lynge Jacobsen kåres dette år til Vildmosekartoffelambassadør

Årets Vildmosekartoffelambassadør

Dagens højdepunkt er naturligvis kåringen af årets Vildmosekartoffelambassadør. Denne gang tilfalder hæderen en person, der er kendt af alle fodboldinteresserede, nemlig AaB´s navnkundige Lynge Jakobsen.

Med Brovst Pigegarde i spidsen  ankommer han i hestevogn til festpladsen, hvor han kl. 11 får overrakt den gyldne kartoffelskræller, diplom mv. af den afgående ambassadør, Mogens Jørgensen.

Lynge Jakobsens tilknytning til AaB er legendarisk. Karrieren startede for knap 60 år siden, da han som 7-årig blev medlem af den aalborgensiske fodboldklub. Fra 1969 til 1979 spillede han 267 kampe på førsteholdet, og han blev klubbens første professionelle kontraktspiller.

Udenfor grønsværen var Lynge Jakobsen i mange år ansat ved Socialforvaltningen i Aalborg Kommune, men efter 24 år sluttede dén karriere, da han i 1996 blev ansat som sportschef og senere sportsdirektør i AaB, og han er fortsat med i bestyrelsen.

Selv om Lynge Jakobsen i mange år har boet i Storvorde, er han inkarneret Aalborgdreng, opvokset i Øgade-kvarteret, hvor han som 17-årig mødte hustruen, Gitte, som han har været gift med siden.

En slags tryghedsnarkoman

– Jeg er ikke én, der laver store forandringer i tilværelsen, med mindre omstændighederne tvinger mig. Jeg har gennem årene boet i samme hus, haft den samme kone, samme pengeinstitut og forsikringsselskab, jeg skifter kun bilen ud, når den gamle er slidt op, og jeg kan godt lide at møde de samme mennesker, når jeg er ude at handle. Jeg er vel en slags tryghedsnarkoman, siger Lynge Jacobsen og fortsætter, jeg er godt kendt i området omkring Vildmosen, vi har sommerhus i Rødhus, og jeg er kommet her meget som dreng, fordi vi havde familie her på egnen.

Vildmosekartoflen – noget helt særligt

Selvfølgelig er jeg både glad og stolt over at blive udnævnt til kartoffelambassadør. Jeg kender ikke så meget til kartofler udover jeg er glad for at spise dem. Men jeg ved, at Vildmosekartoflerne er noget helt særligt, og jeg er sikker på, at jeg nok skal få lært en masse i det kommende år, slutter Lynge Jakobsen.

 

 

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events