Blokhus

Stort renoveringsprojekt i Fårup Sommerland

 | FOTO: Presse
Vedligeholdelsesteam arbejder på højtryk
Fårup Sommerland

Lige nu udføres der et større renoveringsarbejde i aquaparken i Fårup Sommerland.
-1000 m2 tag er blevet udskiftet, og vi er ved at skifte belægningen og hele overfladen på Wildriver rutsjebanen i vandlandet, fortæller teknisk chef i parken: Tue Albrektsen.
Rutsjebanen er både slidt og defekt, og derfor investerer vi i at få materialerne skiftet, så det står klar til at tage imod gæsterne til sæsonstart.

Danmarks største vandland med rutsjebaner og bølgebassin er meget populært blandt de mange gæster. Her kan de fornøje sig i timevis i det opvarmede vand, som typisk ligger på 27-28 grader. Så selvom lufttemperaturen måske er 18-20 grader, så er der ikke noget der forhindrer at få luftet badetøjet med en tur i bølgen blå.

Parken oplyser at renoveringen af vandlandet er det, der har det største fokus her i vintersæsonen.

-Pool-området bliver faktisk renoveret med maling og småreparationer næsten hvert år. Dels for at det fremstår flot og tiltalende, men også for at lette rengøringsarbejdet, fortæller Tue Albrektsen. Men i år har vi sat ekstra ressourcer af, for at få taget og rutsjebanen renoveret.
På rutsjebanen betyder det, at den gamle skumbelægning fjernes, og det beton, som banen er bygget op af, renoveres. Derefter bliver den bygget op igen, pudset og givet den afsluttende belægning med det blå plastiklignende materiale, så den er god når de store baderinge igen skal suse derned ad.

-Det er en opgave som faktisk startede tilbage i november. Der blev også arbejdet mens parken blev indhyllet i sne, og vi vurderer at det samlet set vil vare ca. 4-5 måneder. Men der er også pauser imellem -blandt andet på grund af levering af materialer og andre bygningsmæssige processer, så vi forventer først at arbejdet er helt fuldført, når vandlandet er klar til åbning 5. maj, forklarer Tue Albrektsen.

Fårup sommerland vinter
FÅrup sommerland
Fårup sommerland

Flere nyheder til 2023

Det er en stor opgave, der fylder meget, så selvom forlystelsesparken er lukket her om vinteren, så er det her det tekniske team har ekstra travlt med at få efterset alle forlystelser. Alle vogne er taget af rutsjebanerne for at blive kigget efter og smurt, så sikkerheden er helt i top, når gæsterne kommer.
Samtidig er det denne tid på året, at der bliver påbegyndt nye vedligeholdelsesprojekter samt etableret eventuelle nye forlystelser og aktiviteter til sæsonstart.
Et af de nye tiltag er området ved den gamle sandkasse, der er blevet endevendt og i stedet bliver hjemsted for en ny karrusel for de yngre børn.
-Det er godt at bevare bredden i målgruppen, så der også er noget for de mindre farthungrende. Samme område bliver også beriget med 2 nye små legeområder, og ved rutsjebanen Fønix bliver der også udvidet med en legeplads, siger Tue Albrektsen og fortsætter: Desuden er køkkenet på Hotel Fårup ved at få en tilbygning. Efterspørgslen på fester og konferencer er stigende, og vi vil i den forbindelse gerne kunne servicere mange flere, så derfor var denne meget tilbygning vigtig for os, siger Tue.

Fårup er eftertragtet

Det går godt for Fårup Sommerland. Parken slog besøgsrekord i 2022. 768.683 oplevelseshungrende gæster lagde vejen forbi, hvilket gør 2022 til det bedste år nogensinde målt på antal besøgende.
Fårup er ikke kun populær blandt gæster, men er også en af de virksomheder, som er meget eftertragtet som arbejdsplads.
For at servicere de mange gæster har forlystelsesparken søgt efter medarbejdere. Der er pt. 50 fastansatte, og når forlystelsesparken åbner 2. april skal der bruges 600 medarbejdere.
For nylig udløb ansøgningsfristen for at komme i betragtning til den kommende sæson, og her fik parken intet mindre end 1400 ansøgere.
Der er mange fra sidste sæson, som har søgt genansættelse, og derfor skal der kun ansættes ca. 120-130 nye medarbejdere, så der er desværre mange som må søge forgæves, men vi er selvfølgelig meget taknemmelige for alle ansøgninger, oplyser Fårup Sommerland.

Læs om fantastiske oplevelser og events