Blokhus

Succes med stemningsfuld italiensk aften

Gourmet og vin hos Restaurant Poseidon taget godt imod

Restaurant Poseidon, der åbnede tidligere på året i Hune, har lagt sig i selen for at skabe nogle ekstra hyggelige aktiviteter henover efteråret og vintermånederne, og den 9. november blev der taget hul på det første arrangement med vinsmagning og gourmetmad.

Aftenens tema var italiensk og køkkenet, med indehaver Amalie Thomsen i spidsen, havde i dagens anledning sammensat en lækker 4-retters menu, der nøje var afstemt til de 8 kvalitetsvine, som leverandøren Kjær Sommerfeldt præsenterede denne aften.

Helstøbt oplevelse

Gæsterne kunne se frem mod en helstøbt og ekstraordinær oplevelse, hvor alle sanser skulle forføres med flotte anrettede gourmetretter og vine fra øverste hylde fra de nordlige Italien. Straks gæsterne trådte indenfor i den hyggelige restaurant, blev der budt på velkomstsnacks og prosecco efterfulgt af aftenens forret – gazpacho med rimmet kammusling, Concassé, Mizuna og kørvel. Mellemretten bestod af fyldt morkel – en spiselig svamp – fyldt med kyllingesoufflefars, selleripure og frisk revet trøffel. Hovedretten var smagfulde braiserede og panerede grisekæber med polenta, skorzonerrødder og skysauce og til dessert en lækker brownie med karamel iscreme, pekannødder og mørk chokoladesauce.

Imellem hver ret tog den erfarne sommelier Claus Esmark fra det anerkendte vinhus Kjær Sommerfeldt, gæsterne med på en spændende fortællerejse igennem de norditalienske vine, hvor der bl.a. blev stiftet bekendtskab med Amarone, Ripasso og Valpolicella, som på hver sin måde supplerede den lækre menu på fornemste vis med både fylde, sødme, syre, duft og smag.
Godt mættet af indtryk blev aftenen afsluttet med kaffe og sødt samt en likør.
Efterfølgende var det muligt for gæsterne at bestille vinene, der repræsenterede alle prisklasser.

Der blev kælet for detaljerne og kræset ekstra om gæsterne denne aften, og arrangørerne kan nu se tilbage på en yderst vellykket aften.

Restaurantchef på Poseidon – Johnny Obitsø Bach fortæller, at de synes aftenen var en stor succes. De har kun fået positiv respons hele vejen igennem, så de mener at de har fået sat rammerne for konceptet fremadrettet.

-I og med at det tiltrak gæster fra flere dele af Nordjylland – lige fra Aalborg til Frederikshavn, så viser det os, at der virkelig er belæg for at arrangere flere lignende arrangementer, fortæller Johnny Obitsø Bach, og derfor er der også flere undervejs.

Flere arrangementer

Vinaftenen var blot startskuddet på en perlerække af arrangementer henover vinteren. Gæsterne vil kunne se frem til Champagnesmagning 19. januar, hvor der næsten er udsolgt, og derudover vil der bl.a. blive budt på Rosésmagninger, Bourgognesmagninger, Gin & Romsmagninger og Ølsmagninger – alt sammen ledsaget af lækker mad.

Læs om fantastiske oplevelser og events