Pandrup

Nytårsfitness med yoga, soul dance og cirkeltræning gik rent ind

Kombi-event har for alvor rodfæstet sig med knap 100 deltagere i Jetsmark Idrætscenter

Arrangørerne PGU Fitness er ovenud tilfredse med afvikling og opbakning til dette års Nytårsfitness i Jetsmark Idrætscenter. Eventen, der var en 3 timer lang seance, blev afholdt en lørdag formiddag i begyndelsen af januar ovenpå en god lang juleferie, hvor de bugnende juleborde, ren ferieafslapning og søde julesager skulle rystes ud af kroppen.
Denne dag kunne man få en helkropsoplevelse ved at arbejde med smidighed, sjæl, rytme og puls. En tiltalende invitation, der havde fået knap 100 til at tilmelde sig – også avisens udsendte.

Alle var velkomne til at være med – medlemmer og ikke medlemmer, og dagen var lige så vel en smagsprøve på forskellige idrætsformer samt en øjenåbner for, hvad Jetsmark Idrætscenter og PGU i øvrigt tilbyder af øvrige hold.
– Aktiviteterne i PGU spænder jo meget vidt med hold til mange forskellige målgrupper og aldre, fortæller Charlotte Thorsager Kronborg, teamleder og instruktør i PGU Fitness, og det kunne vi også se den dag.

Begivenheden har ramt bredt lige fra unge til ældre– også dem, der ikke nødvendigvis havde deres gang i Jetsmark i forvejen.

Eneste mand på gulvet

Dog kunne man straks se ved at lade blikket vandre rundt i hallen, at der var en stærk overrepræsentation af kvinder, og kun en enkelt mand havde dristet sig indenfor.

Det var Mogens Juhl Møller (63 år) fra Hune, der oprindeligt træner fitness i Jetsmark.  

Selv siger han, at han faktisk også har undret sig over, at han var den eneste mandlige deltager, men så det som en oplagt mulighed for at prøve noget anderledes. Han skulle have haft hustruen med, men hun blev forhindret, og så valgte han alligevel at troppe op, og han gav den gas på halgulvet. -Jamen jeg vidste ikke lige hvad det var for noget, griner han, i hvert fald ikke lige det der soul dance, så det var jeg noget spændt på. Men det var da rigtig sjovt. Det er ikke noget PGU normalvis tilbyder, men det håber de på at kunne engang i fremtiden.

Han ved ikke umiddelbart, hvorfor der ikke var flere mænd, men tænker at det måske kunne hænge sammen med, at de ikke er så glade for at få vækket følelserne og arbejde med sjælen. -Men det er jo dejligt at danse, som han siger. Man bliver jo glad af det, så han håber, han kan få flere mænd med næste år, hvor han i hvert fald også regner med at deltage.

Dans er inn

Charlotte Thorsager Kronborg fortæller videre, at det normalvis ikke er så let at tiltrække så mange. I tilsvarende aktivitet i 2023 var der f.eks. ikke så deltagere som i år, men tilslutningen i år kan skyldes flere ting: – Dans er in for tiden, og vi kan høre, at det tiltaler rigtig mange, men jeg tror også at sådan en kombi-event med flere aktiviteter har været et attraktivt tilbud, som samtidig også har fået rodfæstet sig lokalt, og man er blevet opmærksom på, at det er en tilbagevendende nytårs-begivenhed hvert år den 1. lørdag.

Formiddagen blev indledt med en yoga-session, hvor alle deltagere havde fordelt sig i lange rækker på gulvmåtter i hele hallen. Kroppene blev godt varmet op, og der blev arbejdet med smidigheden, balance og meditation under kyndig vejledning fra instruktøren Trine Carstensen.

Herefter blev der for alvor skruet op for musikken, da danseinstruktør Heidi Sivesgård fra Aalborg, overtog scenen.

Musikken og rytmerne fik hofterne til at svinge i takt samtidig med at fødderne fulgte simple koreografi-sektioner. Alle forsøgte at følge med. Der blev gået tæt på, og missionen var at få alle til at give slip og være modige til at give den fuld gas til musikken – uagtet at man måske ikke lige var helt fortrolig med egne evner.

Formålet var at give deltagerne en helkropsoplevelse, hvor dans og meditationen sammen med musikken også er med til at styrke selvværdet og arbejde med hele psyken.

-Det var et sats, og noget vi var spændte på om deltagerne var klar til, men det formåede Heidi virkelig at få alle med på, siger Charlotte Thorsager Kronborg.

En session, der blev afsluttet med fællessangene ”Dont worry – be happy” og ”Under stjernerne på himlen”.

Det var utrolig svært ikke at blive revet med. Langt de fleste fik tilmed en tåre i øjenkrogen ved at opleve den helt særlige stemning og samhørighed, da lyden af 100 syngende dansere, fyldte hele hallen.

-Den reaktion er helt normal, forsikrede Heidi Sivesgård, da vi er inde og røre noget helt essentielt med krop, rytme, musik og psyke, som netop er det, konceptet kan. Et set-up, der oprindeligt er udviklet af den professionelle danser Mie Moltke.

Som afslutning var der cirkeltræning ved fitnessinstruktør Charlotte Thorsager. Deltagerne blev fordelt i 8 grupper, og så skulle der bare gang i puls og styrke rundt i hele hallen med henholdsvis squat, planke, armbøjninger, høje knæløft, mave og ryg. Det fik selv den inkarnerede fitness-entusiast til at få sved på panden og farven frem i kinderne.

Med smil på læben, et lettet sind og ovenpå en inspirerende oplevelse var der efterfølgende et stykke velfortjent kransekage sammen med et glas bobler, hvor alle kunne ønske godt nytår til hinanden og forhåbentlig på gensyn i PGU.

Læs om fantastiske oplevelser og events