Pandrup

Svækket Jammerbugt FC gav AC Horsens kamp til stregen

Fodbold, Nordic Bet Ligaen
AC Horsens – Jammerbugt FC: 2-1 (1-1)
0-1 (5.) Nikolaj Lyngø
1-1 (17.) Lubambo Musonda
2-1 (65.) Casper Tengstedt (straffespark)

Det var et Jammerbugt FC hold uden flere af de store profiler, der søndag eftermiddag stillede op til udekampen mod Superliganedrykkerne AC Horsens.
Både anfører Christian Rye og Sead Gavranovic er ude på grund af Corona, og de blev erstattet af henholdsvis Aleksander Nilsson, der fik debut som indskifter i onsdagens kamp mod Hobro, samt Omar Natami.
I forsvaret var der debut til netop ankomne Moussa Kamara, som overtog pladsen efter Søren V. Pedersen, mens Max Møller startede på banen og overlod pladsen på bænken til Mubaarack Nuh.

Med helt til slut
Set i lyset af afbud og de mange ændringer samt de nye spillere var cheftræner Bo Zinck ganske fortrøstningsfuld efter kampen, selv om det ikke blev til point.
– Vi er selvfølgelig aldrig tilfredse med tabe. Men hvis du før kampen med disse ændringer i et opgør mod en nedrykker fra Superligaen havde sagt, at vi spillede med om point til det 94. minut ude mod AC Horsens, så havde jeg været stolt og glad, siger Bo Zinck.
Jammerbugt FC kom ellers foran ved Nikolaj Lyngø, og så skulle man tro, det var efter en dødbold.
Men optakten til føringen var en afslutning fra Max Møller, som ikke ramte bolden rent, og den endte hos Nikolaj Lyngø, der headede bolden i mål.
Føringen varede dog kun et dusin minutter, da hjemmeholdets Lubambo Musonda med et hovedstød på tværs af feltet blev spillet fri af Magnus Jensen, og Musonda headede bolden i mål.
– Vi kom fint afsted de første 10 minutter og kom også foran. Det var meget vigtigt. Men så kom vi under et gigantpres, og vi prøvede med tre forskellige ændringer af formationen, men det lykkedes ikke at ændre kampbilledet, fortæller Bo Zinck.

Flere fejl
Derfor blev Omar Natami i pausen erstatte af Søren V. Pedersen for at styrke defensiven, og det lykkedes.
– Horsens kom med mange krydsindlæg og bolde ind i feltet, de kom med et kæmpe pres, men vores ændring fungerede efter hensigten, siger Bo Zinck.
Men hjemmeholdet fik og udnyttede muligheden for at score sejrsmålet, da AC Horsens fik tilkendt straffespark efter en kommunikationsfejl hos Jammerbugt FC.
Men det var ikke den eneste fejl i situationen.
– Vi kan jo desværre se, at hvis der havde været VAR, så var der ikke blevet dømt straffe, men frispark, da det blev begået uden for feltet, men der er jo ikke VAR, siger en ærgerlig Bo Zinck.

Større konkurrence
Jammerbugt FC holdt dog fast i kampen og var med til det sidste i slagsmålet om sejren. Indskiftede Muubarack Nuh og Nikolaj Lyngø var begge tæt på, og det samme var endnu en debutant – den indskiftede 19-årige angriber Abdramane Djitteye, som er lejet i Malmø FF.
– AC Horsens måtte slås for deres sejr. Vi kan være glade for indsatsen og tage mange gode ting med herfra.
– Nu handler det om at få bygget relationer på i vores nye trup, hvor alle klør flot på med krum hals. Nu har vi mere konkurrence om pladserne og en meget stærkere bænk, siger Bo Zinck.
Jammerbugt FC får lørdag 28. august kl. 14 besøg af topholdet, ubesejrede Helsingør IF.

Læs om fantastiske oplevelser og events