Aabybro

Svømmerne træner på fodboldstadion

– For at holde formen vedlige bedst muligt, så har AAIF Svøm taget utraditionelle metoder i brug.
Alle svømmere fra talent- samt 1. og 2. holdet mødes i små gruppe hver mandag og onsdag aften på Aabybro Stadions kunstgræsbane for at styrke- og konditionstræne.
For mens det er forbudt at dyrke idræt indendørs, så er det tilladt uden for, hvis man overholder reglerne.

Vand på banerne
– Vi er jo en del af Aabybro IF og spurgte fodboldafdelingen, om vi måtte låne banen, og det måtte vi meget gerne, fortæller cheftræner Stefan Stenberg, AAIF Svøm.
Så for en enkelt gangs skyld kunne det have givet mening, at banerne på Aabybro Stadion stod under vand, som de længe har gjort, men det gør de selvfølgelig ikke på denne tid af året – ligesom opvisningsbanen nu bliver drænet.

Bygger styrke op
I alt 36 svømmere mødes i grupper med højst 10 i hver inkl. instruktør.
– Vi prøver at gøre dem stærke de steder, hvor svømmere er udsatte for skader. Det er skuldre og knæ, som vi træner og prøver at bygge styrke op omkring, fortæller Stefan Stenberg.
– Så kan de få en bedre opstart, når de endelig får lov til at komme i vandet, forklarer han.

Spænd mave og ryg
Desuden handler det om at træne, at man spænder i mave og ryg og holder den spænding, mens man laver en bevægelse. For en svømmer er det yderst vigtigt, at man kan ligge stille, mens man giver den gas. Kroppen må ikke bevæge sig for meget ud til siderne under svømningen.
– Og så har vi Cardio-træning. De skal jo stadig have en eller anden form for kondition, siger Stefan Stenberg og tilføjer.
– Men det handler i høj grad også om, at de ser hinanden. Det sociale fællesskab. Det er det primære.

Læs om fantastiske oplevelser og events