Aabybro

Taber millioner på aflysning af Nørhalne Cup

Arrangør og medhjælperklubber bliver hårdt ramt

Torsdag 2. april blev Nørhalne Cup 2020 aflyst på grund af Covid-19, og det betyder, at arrangørklubben, Fremad Nørhalne, forventer at få et underskud i år på størrelsesordenen 1 million kroner, ligesom aflysningen får økonomiske konsekvenser for de 12 medhjælperklubber.

Et meget stort underskud
Det store underskud skyldes ikke alene manglende indtægt fra cup´en, men også at der allerede er brugt udgifter på et internationalt stævne, som så ikke bliver til noget.
– Faktisk kunne vi rende ind i et underskud på 1,3 millioner kroner, men vi har allerede sat os for at spare 300.000 kroner løbet af resten af i år. Derfor vil der være nogle ting, som medlemmerne plejer at få, men som de ikke får i 2020, siger Claus Svendsen, formand for IFN.
– I 2020 vil tingene ikke være, som de plejer, understreger han.

Der skal skæres
Bestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan de 300.000 kroner kan spares i løbet af den resterende del af året.
Der skal skæres i aktivitetsniveauet. I spil er blandt andet foreningens tilskud til ungdomsfodboldens udlandstur samt indkøb af musikanlæg til hallen.
– Vi forfølger mulighederne for kompensation fra Staten, men det er for tidlig at sige noget om, siger Claus Svendsen.

Medhjælperklubberne
Aflysningen rammer selvfølgelig også de 12 medhjælperklubber.
– Med den betaling, vi giver dem, og de penge, som de selv tjener på cup´en, så vil de komme til at mangle cirka 1,5 millioner kroner. Det er vi selvfølgelig kede af, siger Claus Svendsen.

Tilbage på banen
På den lange bane handler det om at komme tilbage i 2021 med en lige så succesfuld Nørhalne Cup som de senere år.
– Vores største værdi er vores fællesskab, og det skal vi værne om nu. Vores medlemmer skal vide, at vi skal hurtigt i gang med at arbejde for Nørhalne Cup 2021. Det er vigtigt for at sikre, at vi kommer rigtigt ud på den anden side af denne krise, siger Claus Svendsen.

Den rette beslutning
Han ser aflysningen som eneste mulighed.
– Det er den rigtige beslutning i forhold til det ansvar, vi ville have ved at gennemføre stævnet. Men det er ærgerligt, at de mange unge ikke kommer til at spille fodbold. Det er ærgerligt, at vi ikke kommer til at opleve det sammenhold, vi har som frivillige, og det sammenhold vi har klubberne i mellem, siger Claus Svendsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events