Pandrup

Testflyvning med akut helikopter flyttet

Se ruterne for flyvningen her

– På borgermødet om etablering af en base til Danmarks 4. akutlæge helikopter, der blev holdt i Lunden i V. Hjermitslev onsdag aften 5. februar, foreslog Landsdækkende Akutlægehelikopter Ordning selv at foretage testflyvninger over V. Hjermitslev.

Flyver lørdag
Det sker for at give et indtryk af støjgenerne, men flyvningen flyttes fra søndag – som først meldt ud – til lørdag 8. februar mellem kl. 12-14.
Det sker grundet dårligt vejr søndag.
Dog kan flyvningen blive forsinket eller aflyst, såfremt helikopteren får en akut opgave eller vejret er dårligt.

Tre flyvninger
Testflyvningen vil blive gennemført med tre flyvninger til den foreslåede kommende base.
Ved hver af de tre flyvninger vil helikopteren flyve mod baseområdet fra øst og lægge an til landing. Herefter vil helikopteren stå stille i et “hover” i ca. 20 sekunder, hvorefter der vil ske udflyvning af den vestlige korridor.

Basen planlægges placeret her nord for kirken. Foto: Jammerbugt Kommune

Ruterne
Når ønsket flyvehøjde er nået i korridoren (ca. 300 meter), vil helikopteren ved første flyvning flyve sydpå – øst for Saltum – anden gang flyves nordpå øst for Ingstrup og tredje gang forlænges flyvningen, og der drejes mod øst, for at flyve direkte over Vester Hjermitslev.
Den direkte overflyvning af Vester Hjermitslev vil ske i 200 meters højde, og vil repræsentere den maksimale støj, som byen kan blive udsat for.

Yderst sjældent
Det understreges, at det kun meget sjældent vil ske i praksis, da en udflyvning over Vester Hjermitslev kun vil være relevant, såfremt der er tale om helt ekstraordinære vejrforhold.

Læs om fantastiske oplevelser og events