Pandrup

Titte Skotlander

Fik erhvervsdrøm opfyldt i Nordjylland

Titte Skotlander, der snart fylder 46 år og gemalen Anders rykkede for syv år siden teltpælene op og flyttede fra København til en gård i vildmosen mellem Aabybro og Biersted, hvor de stadig har deres private bopæl. Husstanden tæller nu også deres datter Vera på 3 år, som altså så dagens lys her i det nordjyske. Historien bag flytningen fra storbyen til den nordkyske natur er den, at parret for ti år siden eksperimenterede med at lave deres egen rom helt fra bunden. Det skete i et sommerhus i Blokhus. De blev bidt af projektet. Titte arbejdede dengang som klipper og producer af bl.a. underholdningsudsendelser på TV, mens Anders ernærede sig inden for reklamefilmbranchen.

Stor interesse for at lave kvalitetsprodukter fra bunden 

Eksperimentet med selv at fremstille rom var båret af en stor interesse for, hvordan noget laves fra bunden, og hvordan gode råvarer bliver til. Hvad skal der f.eks. til for at lave sin egen rom? Det gik de i gang med at undersøge og blev faktisk de første i Danmark til at destillere rom. Tusind flasker lys rom blev starten på det erhvervseventyr, der nu har resulteret i skabelsen af firmaet ”Skotlander Rom & Gin”, som har adresse på Hjulmagervej 19 i Pandrup Erhvervspark. Her findes både produktionsfaciliteter, lager og showroom, hvor der arrangeres rundvisninger og smagninger. Det lille familiedrevne firma har virkelig slået sit navn fast og har siden 2013 lavet prisvindende rom, gin og likør. En guldmedalje ved Miami Rumfestival, hvor dråberne fra Pandrup blev kåret som de bedste af 200 indsendte romtyper, banede vejen for den succes, firmaet nu er i gang med at bygge videre på. Titte og Anders får i det daglige hjælp af produktionschefen Sanne, samt et personale i produktionen og på lageret. Det sker for en stor dels vedkommende i et tæt samarbejde med bl.a. Jammerbugt Kommune, idet ønsket om at udvise social ansvarlighed går hånd i hånd med at disponere fleksibelt efter det aktuelle personalebehov.
Kvalitet, bæredygtighed og økologi er bærende værdier bag de unikke produkter ud fra mottoet ”drik mindre, men bedre”. 

Trives med rødder i den nordjyske muld 

På privatfronten er det mest Titte, der er omplantet fra hovedstadens myldrende liv til det mere stille og anderledes miljø i Nordjylland. Anders er født og opvokset i Hjallerup, så han er næsten på hjemmebane i Jammerbugten. Titte fortæller imidlertid, at det for hende har været en berigelse at opleve et liv så tæt på naturen og samtidig få muligheden for at leve en drøm ud. Det betyder meget for hende at komme tæt på det fundamentale, og dette at satse bæredygtigt og grønt er en bærende værdi for hende, både når det gælder måden at leve sit liv på, og når det gælder driften af familiens virksomhed. Så Tittes tilknytning til lokalområdet i Jammerbugten er stærk og båret af et bevidst valg fra hendes side.

Sommertravlhed med at lancere ærlige kvalitetsprodukter 

Titte har sammen med Anders og parrets lille datter Vera slået dybe og solide rødder i den nordjyske muld – så dybe, at hende mor nu også har taget turen fra et liv i hovedstaden til en lejlighed i Aalborg, så hun kan være tæt på sin datter, sin svigersøn og sit lille barnebarn. Titte og Anders har lige nu travlt med at forberede et engagement på årets Roskilde Festival, hvor de skal fabrikere 20.000 drinks til de festivalgæster, der ikke blot vil have kvalitet på scenen, men også når det gælder smagsløgene. For at få det ønske opfyldt vil det være en rigtig gode ide at smage på varerne fra ”Skotlander Rom & Gin”. Også i lokalområdet vil man kunne opleve Tittes og Anders’ ærlige kvalitetsprodukter  i form af en mobil bar, der var tilstede på Isens Dag ved Aabybro Mejeri d. 10 juni. Ved mejeriet ligger i øvrigt også den bunkers, hvor der lagres Skotlander-rom ved en konstant temperatur på 12 grader. Endelig skal vi da ikke glemme at nævne muligheden for at blive medlem af firmaets abonnementsklub, hvor du får leveret en flaske rom hver tredje måned.

 Tittes livs- og erhvervsdrøm opfyldt i Nordjylland 

Titte kan i hvert fald med overbevisning i stemmen under rundvisningen på virksomheden på Hjulmagervej betro mig, at hun sammen med Anders har fået både sin livsdrøm og sin erhvervsdrøm opfyldt i Nordjylland. Her hun tæt på de basale værdier i livet og i de produkter, der bygger på både socialt ansvar og grøn bæredygtighed. Drik mindre, men bedre er i den forbindelse fremdeles et centralt budskab.
Skål –  Titte & co. er klar til at tage imod gæster til smagninger og rundvisninger på Hjulmagervej 19. God smag går aldrig af mode….!

Læs om fantastiske oplevelser og events