Aabybro

Tre butikker flytter ind i tidligere Fakta-bygning

Bog & Ide, Sportmaster og Thiele skal midlertidigt genhuses

– Den store ombygning og udvidelse af Aabybro Centret begynder i februar og marts med etape 1, hvor den vestlige del af centret med adresserne Aabybro Centret 1, 4a, 4b og 6 bliver revet ned for at give plads til nye bygninger i fire etagers højde.

Det er totalentreprenør Tom Jakobsen A/S, der skal stå for nedrivningen.

Thiele skal flytte midlertidigt. Foto: Vores Jammerbugt

Genhusning i Fakta
Det betyder også, at forretningerne Bog & Ide, Sportmaster samt optikeren Thiele fra 1. februar midlertidigt skal genhuses i den tidligere Fakta bygning, og det vil efter planen vare frem til 1. juni 2021.
Det er Jammerbugt Kommune, som søger for genhusningen, og den har derfor haft tre indbudte entreprenører til at give bud på en ombygning af Fakta bygningen, så den deles op i tre lejemål, hvor butikkerne får hver deres indgang.

Bog & Ide vil helst undgå lukkedage. Foto: Vores Jammerbugt

Forbereder flytning
Endnu ved Bog & Ide ikke, om det vil betyde lukkedage.
– Det vil vi selvfølgelig helst undgå, men vi ved endnu ikke, om det kan blive nødvendigt, siger indehaver Klaus Simonsen.

Under alle omstændigheder ser han frem til at kunne rykke ind i færdige nye omgivelser i juni 2021, som bliver 60 kvadratmeter større end i dag og dermed på cirka 600 kvadratmeter.

Sportmaster regner med at flytte i en weekend. Foto: Vores Jammerbugt

Klares på en weekend
Hos Sportmaster er der også udsigt til flytte-travlhed, men butikschef Louise Andersen håber at kunne klare det i løbet af en weekend.
– Nu skal vi heller ikke have ret meget inventar med, da vi får nyt, forklarer hun.

Nyt center med også boliger
Den første etape med udvidelsen af centret kommer ikke alene til at byde på i alt 1600 kvadratmeter til erhverv, men også på 16 ejerboliger på et samlet areal på andre 1600 kvadratmeter.
Desuden vil Nørresundby Boligselskab opføre 29 familieboliger og 12 ungdomsboliger i den del af det nye center som i dag omfatter adresserne 1, 4a, 4b og 6.

Læs om fantastiske oplevelser og events