Aabybro

Tricktyve anholdt – var på spil i Aabybro

Nordjyllands Politi har torsdag eftermiddag 12. november anholdt tre rumænske mænd på 19, 25 og 42 år, som sigtes for at have begået tricktyverier i flere nordjyske byer, herunder Aabybro.
Det er på baggrund af gode oplysninger fra vidner, at de tre mænd blev anholdt.
De bliver i dag, fredag 13. november, fremstillet i grundlovsforhør i byretten i Aalborg, oplyser vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

På spil i Aabybro
Det var torsdag kl. 10.39, at Nordjyllands Politi fik en anmeldelse om et tricktyveri i en butik i Østergade i Aabybro.
Gerningsmanden forvirrede personalet ved at blafre med en avis og ikke gøre sig forståelig.
Manden gik fra stedet i ukendt retning og efterfølgende opdagede man, at han have stjålet en mobiltelefon fra en kunde.

9 tricktyverier
Foreløbigt er mændene sigtet for ni forskellige tricktyverier begået i Nordjylland. Det er dog politiets vurdering, at mændene formentligt står bag endnu flere tyverier, og sagen bliver nu efterforsket videre.  
Fremgangsmåden har ifølge sigtelserne været den samme alle gange.
En eller flere af mændene gik ind i en mindre virksomhed, lagde en avis, et bykort eller lignende på disken og snakkede på et fremmedsprog, hvilket skabte lettere forvirring hos medarbejderen.
Den forvirring udnyttede mændene til at tage medarbejderens mobiltelefon, som lå på disken. 
Først efter mændene var gået opdagede medarbejderne, at mobilen var væk. 

Tyvekoster i bilen
Ifølge sigtelserne slog mændene onsdag til i Hobro, Aalborg, Løgstør og Støvring, mens de torsdag var på spil i Aabybro, Lønstrup, Hirtshals og Hals.
Det gik bl.a. ud over et rejsebureau, en psykologklinik, en frisør og nogle ejendomsmæglere. 
Nordjyllands Politi fik hurtigt mistanke til, at det var omrejsende kriminelle, som var i gang, og via afhøringer og videoovervågning, fandt politiet frem til gode signalementer af både gerningsmænd og af den bil, de var kørende i.

Gav bonus
Da efterforskerne formodede, at tyvene ville køre gennem Limfjordstunnellen på deres videre togt, blev der holdt særligt øje her. 
Og det gav så bonus torsdag eftermiddag, da en patrulje fik øje på bilen med de tre mænd ved tunnelen.
En ransagning afslørede en række koster fra tyverierne, og mændene blev anholdt og sigtet. 
– Årsagen til, at vi får fat i de formodede gerningsmænd er en kombination af effektivt og hurtigt politiarbejde og et godt samarbejde med de berørte forretninger og medarbejdere. Vi har fået gode vidneudsagn og meget nyttig videoovervågning, der har hjulpet os i sagen, siger Anders Uhrskov. 
De anholdte er alle rumænske statsborgere, der er rejst ind fra Sverige, og Nordjyllands Politi kan ikke afvise, at der er flere gerningsmænd på fri fod. 

Læs om fantastiske oplevelser og events