Nyheder
imported

Turisme: Pas på turisterne

Ferie Danmark er ved at blive fyldt med glade turister

Turisme:

Pas på turisterne

Ferie Danmark er ved at blive fyldt med glade turister

Tekst: Louise Kande – Foto: Ulla Jensen Photography

Den kommende tid vil tyske, svenske, norske, hollandske, engelske og en lang række andre stemmer blande sig med vores danske, rundt omkring i byerne, på hotellerne, i feriecentrene, ved isboden, langs strandene og på restauranterne.

– Sidste år var det bedste år for dansk turisme nogensinde med 46,8 millioner turistovernatninger i alt. Det mest positive er imidlertid, at det var de udenlandske overnatninger, som med en stigning på 6,6 procent trak væksten og nåede 23,2 millioner overnatninger – det højeste antal siden 2003, fortæller Jan Olsen, adm. direktør i VisitDenmark.

Forventninger om et endnu bedre 2015

Dansk turisme er på rette vej, der skabes flere arbejdspladser, og omsætningen stiger i de fleste destinationer.

– Nu kan vi så håbe på, at vejret bliver lige så fantastisk som sidste år. Til gengæld kan vi beslutte os for, at de mange tusind turister, som de kommende måneder besøger os, får den bedste ferie, de kunne ønske sig. Vi kunne lægge fra i den helt nemme ende, for eksempel ved at sætte fokus på hvordan vi blev endnu mere opmærksomme på at byde vores turister velkomne, og det er jo lige fra skiltning, et smil og god betjening hen over disken i supermarkedet og iskiosken til hjælp med at finde vej og anbefaling af et godt spisested. Eller måske endda at inddrage turisterne i nogle af de oplevelser, vi som lokale kender, men som ikke lige står i guidebogen eller er til at finde på nettet, fortæller Jan videre på VisitDenmarks hjemmeside.

Rigtig mange turister tager til Danmark på grund af danskerne. – De kan faktisk god lide os, den måde vi lever på, vores afslappethed og venlighed, de vil gerne være sammen med os, og de vil gerne med ind bag facaden og deltage i de ting, vi danskere laver, når vi har ferie, forklarer han.

Det kan måske godt betale sig. Allerede i dag kommer flere end 70 procent af Danmarks udenlandske turister igen, og generelt er de meget tilfredse med de meste, de oplever her.

Turisternes feriemønster

Herhjemme ligger danskernes hovedferie hen over juli måned, og her får vi følgeskab af vores nordiske brødre fra Norge og Sverige. De er primært i det nordlige Jylland og på Sjælland, og de bor typisk på hoteller og feriecentre. Når skandinaverne er ved at finde arbejdstøjet frem igen til august, så begynder tyskernes og hollændernes ferie. Og særligt i sommerhusene langs Vestkysten, herunder særligt Blokhus, Saltum, Grønhøj og Løkken, bliver der talt tysk. – Hollænderne er også flittige gæster i sommerhusene og på campingpladserne. Så der er mange gæster i ferielandet også langt uden for det, der bliver betegnet som højsæsonen, afslutter Jan på VisitDenmarks hjemmeside.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events