Nyheder
imported

Turister og lokale i Store Vildmose.

Vildmoseporten har stor succes med deres guidede busture i Store Vildmose

Hver onsdag i juli måned arrangeres populære guidede busture i Store Vildmose – Du kan også være med

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse 

På turen i onsdags (uge 29) deltog turister fra nær og fjern, samt lokale borgere.Turen startede på Vildmoseporten, kl. 10 og så kørte man gennem mosen ud til Trædestenen – en gammel vej/sti gennem mosen af vore forfædre som levede på kanten af mosen. Herefter gik turen til den fredede Højmose, hvor turen gik forbi endeløse marker med Vildmosekartofler der står i lange snorlige rækker netop nu. På Højmosen blev dybden på moselaget målt.

– Bussen kørte videre gennem mosen forbi græsmarkerne, hvor kreaturer græsser hele sommeren, til Pindstrup Mosebrug, hvor man så hvordan Sphagnum bliver ”høstet” nu om dage. På vejen til Luneborg Kro, hvor frokosten blev nydt, gjorde bussen et stop ved mindepladsen for de engelske flyvere, der mistede livet efter tyskerne skød deres fly ned den 26. april 1940, fortæller Leif Larsen fra Vildmoseporten.

Efter frokost gik turen tilbage til Vildmoseporten, hvor man fik kaffe og kage.

Undervejs på hele turen fortalte guiden om stederne og historier fra livet gennem tiderne i Store Vildmose. – Det var endnu en god og spændende dag i mosen, siger Leif. Én af gæsterne sagde:  – Vi har været feriegæster i Blokhus i 40 år, og det er første gang vi er i Vildmosen. Det var en dejlig inspirerende tur, nu kender vi mere til området. En anden lokal borger nævnte: – Selv om man bor lige om hjørnet, så ved jeg mere om Vildmosen nu end før – en spændende og god tur, der kun kan anbefales. Der er ture igen de næste 2 onsdage, husk tilmelding – se annonce i Blokhus avis

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events