Blokhus

Tusindvis af gæster overværede Blokhus Fly-In

 | FOTO: Poul Nymark
Flyene landede en efter en på den flotte hvide sandstrand
blokhus fly in

Efter at sidste års Fly-In blev aflyst på grund af udfordrende vejr, var det nogle meget glade arrangører, der i år igen kunne indbyde til det meget populære arrangement.
16 forskellige veteranfly og 2 gyrokoptere havde meldt deres ankomst til Blokhus.
-Vi synes alle, at det gik rigtig godt. Vi kunne ikke have ønsket os bedre vejr, og alle er bare glade for at vi lykkedes med at gennemføre i år ovenpå sidste års aflysning, siger Rikke Severin Eriksen på vegne af Erhvervsforeningen Destination Blokhus. De står sammen med styregruppen, bestående af nuværende og tidligere piloter, bag arrangementet.
Tusindvis af danske og udenlandske gæster havde fundet vej til feriebyen.
Den ellers normalt meget brede sandstrand var efter sommerstormen Hans desværre blevet noget smallere, så endnu flere havde søgt mod klitterne for at få det bedste udsyn.
-Vi var desværre nødsaget til at lave en afspærring næsten helt op til badehusene, så der var ikke så meget plads til publikum nede på stranden, fortæller Rikke Severin.
Et efter et dukkede de spændende veteranfly og gyrokoptere frem på den høje blå himmel for at lande på Blokhus Strand med det flotte Vesterhav til den ene side samt klitter, badehuse og masser af publikum til den anden.

Kunstflyvning

Den første på programmet var Michael Olesen i et hjemmebygget Van´s fly RV-8, og han havde overraskelser i ærmet til stor glæde for publikum. Pludseligt blev der budt på decideret kunstflyvning, hvor gæsterne kunne opleve opvisning med Roll, Half Cuban 8, 180 grader turn, Hammerhead og afslutningsvis et Roll igen inden landingen fandt sted på stranden.
Piloten, der er i sin tid var med til at starte Blokhus Fly-In, var også til stede på stranden. Han stod stolt og næsten med tårer i øjnene og overværede præstationen fra det fly, som han selv havde bygget og solgt videre til Michael Olesen, fortæller styregruppen.
For piloterne fra Sverige var det også en stor oplevelse at deltage i Blokhus Fly-In. Det var første gang, at de havde prøvet at lande på en strand, få sig en badetur i Vesterhavet for efterfølgende at lette igen.

Meet & Greet

Efter velkomsttalen leveret af Niels Hemmingsen, direktør i Aalborg Lufthavn, fik det store publikum lejlighed til at komme helt tæt på fly og piloter og høre mere om deres oplevelser og maskiner.
– Alt gik planmæssigt, og stranden var proppet med glade gæster, så det var en perfekt dag med godt vejr, glade piloter og masser af mennesker, fortæller Rikke Severin Eriksen på vegne af arrangørerne.

Læs om fantastiske oplevelser og events