Nyheder
imported

Tyskerne valfarter til Blokhus

Turisme: Efterspørgslen på dansk ferie er rødglødende. Danskerne vil sydpå og tyskerne overtager.

Tekst: Anne Nøhr Ringgren Foto: Anne Nøhr Ringgren

Selvom temperaturen sædvanligvis ikke er over 30 grader, så forhindrer det ikke tyskerne i at foretrække en ferie i Danmark.
– Markant flere tyskere har booket ferie i Blokhus-området til denne sæson efter at rejserestriktionerne er blevet lempet, siger salgschef hos Feriepartner i Blokhus, Michael Bisgaard.
– Det er faktisk gået amok efter at grænserne er blevet åbnet, som han udtrykker det.

 

Det har for alvor fået gang i bookingknappen hos de tyske turister. De første korte ophold i juni tikkede straks ind hos det danske udlejningsfirma, da tyskerne fik mulighed for at søge mod de danske sandstrande.
– Vi har selvfølgelig også rigtig mange danske bookinger. Fordelingen har indtil for nylig været 50/50 imellem danske og tyske gæster. Ca. 5- 10 pct. af de danske gæster har afmeldt deres feriehus, eftersom de nu kan rejse udenlands. Ikke helt så store tal, som der tidligere er blevet forelagt i medierne, men vi har danskere, der har aflyst deres ferie her hos os.

Tyskerne er klar til at booke

Men det betyder altså ikke tomme huse for udlejningsfirmaet.
– Tyskerne har nemlig siddet på spring for at booke de danske feriehuse, så de har simpelthen fyldt hullerne ud efter danskerne og samtidig også booket ophold både i august, september og oktober, fortæller Michael Bisgaard.

Det har betydet en ændring af fordelingen, så der nu er 60 pct. tyskere i feriehusene, og det tal ændrer sig hele tiden. Vi har normalvis op mod 70 pct. tyskere, men vi kan allerede nu se, at vi får en kanon lang sæson med stor belægning fra medio juni til og med medio oktober. Jeg vil vurdere at den bliver mindst lige så god som sidste år, afslutter Michael Bisgaard fra Feriepartner i Blokhus.

Læs om fantastiske oplevelser og events