Nyheder

U14 fra Jetsmark IF i fodboldfinale

Flot sølvmedalje til drengene fra Pandrup i Jysk Mesterskab

For første gang siden 2014 har Jetsmark IF haft et hold i finalen i Jysk Mesterskab, oplyser idrætsforeningen i en pressemeddelelse.  Denne gang var det U14 liga 4, der formåede at gå hele vejen i finalen.
Vejen til finalen har ikke været uden bump på vejen.

Rejsen startede i efteråret 2022, hvor holdet rykkede ned i Liga 5 efter en skuffende forårssæson. Dette blev dog vendepunktet for holdet. Den efterfølgende sæson gik holdet ubesejret igennem Liga 5 og rykkede dermed igen op i Liga 4. Træner Jacob Christiansen havde igennem sæsonen haft stort fokus på sammenholdet på holdet og ikke mindst at vænne spillerne til at spille 11-mands fodbold.

I foråret 2022 blev 2 årgange lagt sammen. Dette var i sig selv også en stor opgave for træneren at få til at lykkes, og det var her opgaven med sammenholdet på holdet stod sin prøve. Men det viste sig hurtigt, at spillerne på tværs af årgangene hurtigt fandt og accepterede hinanden og venskaber blev knyttet. Dette skulle senere vise sig at være en afgørende faktor for holdet.
Turen i Liga 5 blev et wake up call for holdet, hvor mentaliteten blev vendt fra lettere opgivende til at tage skeen i den anden hånd og sige: ”nu skal vi sgu vise dem”. Det gjorde de så og vupti tilbage i Liga 4.
Sæsonen i Liga 4 blev skudt i gang i foråret 2023. I mellemtiden måtte holdet desværre igennem et trænerskifte. Heldigvis trådte Anders Esholm Jensen hurtigt til og fik hurtigt hjælp til at kampafvikle U13 8-mandskampene af Mads Borup og Jakob Tømmerby.
Det var nu med spænding og nervøsitet man gik ind til sæsonen. For hvor stod holdet i forhold til de øvrige Liga 4 hold?
Det viste sig dog hurtigt, at det styrket sammenhold og den gode træning i efteråret og vinterhalvåret var lykkedes. Det var tydeligt, at holdet ville have mulighed for at blande sig i toppen af ligaen. Mange spændende kampe blev afviklet i sæsonens 10 opgør – ikke mindst mod lokalrivalerne fra Aabybro. Mod slutningen af sæsonen var 3 hold helt lige i toppen af tabellen. Skæbnen ville, at sidste kamp var en puljefinale mod netop Aabybro.
Jetsmark kunne i denne kamp nøjes med uafgjort, hvorimod Aabybro skulle ud og jagte en sejr. Efter en hæslig start på kampen var holdet bagud 2-0 efter bare 8 min. Men endnu engang viste holdet deres styrke i sammenholdet, og stille og roligt fandt de deres flotte kombinationsspil frem igen. Da kampen var færdig stod der 2-2 på måltavlen.
Resultatet og dermed 1. pladsen i puljen blev fejret med ”børnebobler” og guldparykker. Jysk Mesterskabs kampe var nu en realitet.

Blod på tanden

Første kamp i Jysk Mesterskab blev spillet på hjemmebane mod Aalborg Freja. Et teknisk stærkt Aalborg Freja hold måtte dog se sig slået med 5-0 af vores vel nok fysisk overlegne og hurtigere spillere.
Semifinalen var nu en kendsgerning og troen på egne evner på holdet var ikke til at tage fejl af.
I semifinalen ventede Struer B. Kampen skulle spilles på neutral grund og blev derfor henlagt til Thisted. Til denne kamp var der mødt en del tilskuere op, og opbakningen til begge hold var særdeles flot.
Vi var fra kampens start lidt på hælene og det blev hurtigt tydeligt, at vi nu var oppe imod et hold af en noget anden kvalitet end vi var vant til. Starten af kampen var meget nervøs for vores drenge og Struer kom frem til rigtig mange chancer i kampens start. Men en velspilledende keeper, og et par uskarpe angribere på modstanderholdet gjorde, at vi stik imod spil og chancer var foran 2-0 på to fantastiske mål efter bare 10 minutter. Efter scoringerne blev 1. halvleg mere og mere jævnbyrdig og spillet bølgede frem og tilbage. Med et mål af Struer i slutningen af 1. halvleg gjorde, at kampen var helt åben igen.
2. halvleg startede stort set som 1. halvleg – Struer var aggressive og jagtede udligningen. Men vores angriber ville det anderledes og sendte kuglen ind bag en sagesløs målmand efter et flot sololøb – 3-1.
Struer blev aldrig rigtig for alvor farlige i slutningen af kampen og den endte derfor 4-2 til Jetsmark.

Finale

Finalen skulle spilles på neutral grund i Højslev og modstanderen var Ry Fodbold.
Modsat semifinalen, så var det Ry Fodbold, der hurtigt kom foran både 1-0 og 2-0. Trods en flot reducering til 1-2 midt i 1. halvleg, blev vores hold desværre straffet på flere omstillinger, hvilket gjorde at stillingen ved pausen var 6-1 til Ry.
I stedet for at give op, tog drengene det med oprejst pande og blev hurtige enige om, at 2. halvleg skulle der stå Jetsmark på.
Det blev en jævnbyrdig halvleg med færre chancer til Ry og et flot spilovertag til Jetsmark. Drengene pressede på foran Rys mål og Jetsmark scorede da også yderligere 2 gange – og vandt dermed 2. halvleg med 2-0. Kampen endte dog 6-3 til Ry og finalerejsen endte her for Jetsmark med en flot sølvmedalje.

 

Pokalen endte desværre ikke i Jetsmark pokalskab denne gang, men vi tager den med hjem næste gang.

Forhåbninger for fremtiden

Sæsonen og ikke mindst slutspillet, vidner om et hold, der trods modgang har lært at tro på sig selv og aldrig giver op, selv når det ser allermest sort ud. Drengene gjorde dét, som ikke ret mange troede var muligt og kan nu kalde sig Jyllands 2. bedste U14 Liga 4 hold.
Sideløbende med 11-mandsholdets flotte præstation, har årgangens 8-mandshold præsteret særdeles flot, hvor de har vundet deres pulje efter 9 sejre og 1 nederlag og med en målscore på hele 41-14. Men på grund af dispensation til at bruge to U14 spillere, kunne de ikke deltage i Regions Mesterskaberne.
Sammenholdet på begge hold har uden tvivl været en bærende kraft for både spillere og trænere – og det giver forhåbninger om mange flotte resultater i fremtiden.

Læs om fantastiske oplevelser og events