Blokhus

Udkast til Masterplan i Hune til politisk behandling

 | FOTO: LYTT Architecture
Spændende tanker for byen præsenteres
FOTO: LYTT ARCHITECTURE

I september og oktober skal udkast til Masterplan for Hune til politisk behandling i Jammerbugt Kommune.

Interessen for at investere og skabe byudvikling i Hune har været stor de seneste år, og det har ført til en beslutning om at udarbejde en masterplan for området. En Masterplan er en visionær helhedsplan, der beskriver en retning for, hvordan Hune skal udvikle sig de næste 20 år.
Den skal fungere som et fælles pejlemærke for borgere, foreninger, erhvervsliv, kommune og politikere i Hune.

For at få lokalsamfundets idéer og perspektiver implementeret i planen har Jammerbugt Kommune afholdt forskellige møder, og det har nu ført til at LYTT Architecture i Aarhus har fået nedfældet tankerne i helhedsplanen. Og det er her i september og oktober den skal til politisk behandling i henholdsvis teknisk udvalg, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune.

Først herefter bliver der truffet beslutning om udmøntningen af de forskellige udviklingsspor.

Hune som helårsby

Noget af det planen beskriver er bl.a. ønsket om at udnytte Hunes styrker med nærhed til naturen, det stærke foreningsliv og byens aktiv som helårsby. Men en af barriererne for at Hune kan udnytte alle potentialer optimalt og samtidig tiltrække turister i endnu højere grad, er at der skal skabes et mindre rodet udtryk og lave forskønnelse i form af et mere synligt centrum. Et bytorv, der kan være byens naturlige samlingspunkt både sommer og vinter for lokale og turister.

Nyt bycentrum og kobling til naturen

Hovedgrebet for den fremtidige udvikling af Hune handler derfor om, at samle bebyggelsen omkring det nye bycentrum og arbejde med et by-strøg og bypark. På kanten af byen findes den store natur, som kendetegner Hune, men det er ikke synligt når man bevæger sig rundt i byen, så derfor er et af udviklingssporene også forskønnelse og forbindelser til den omkringliggende natur.  

Det er tankerne at bystrøget bliver Hunes strøg for handel og markeder, og byparken skal være et samlende grønt strøg, der trækker de grønne områder mod nord og syd ind i byens centrum. Ved at forlænge Ilsig Å, hvor åløbet trækkes ind i byparken, er idéen at skaber et spændende blå-grønt landskab, som kobles på Sti 100, vandreruter, mountainbikespor og cykelstier.

En af dem, der hilser masterplanen velkommen er indehaver af Spar i Hune, bestyrelsesmedlem i Erhvervsforeningen Destination Blokhus samt en af parterne, der har været i aktørrådet under dialogen, Lasse Dalsgaard Nielsen.  – Jeg synes det er super vigtigt, at nogen sætter sig op i helikopteren og ser på, hvordan initiativerne kan forenes – ikke bare nu og her men især på den lange bane. Det er rigtig godt, at Jammerbugt Kommune har været seriøs om det her, og han håber nu på at de mange gode og spændende initiativer kan gennemføres.

-De sidste 10 år er der mange, der har villet have en bid af kagen, og måske har alt ikke været lige godt tænkt igennem, men fremadrettet kan denne plan være en god rettesnor, når der skal træffes beslutninger. 

Alle bør jagte et fælles mål, så Hune bliver endnu mere attraktiv til glæde og gavn for alle i byen. Det er vigtigt, at det ikke er penge alene, der driver udviklingen. Der skal være balance og harmoni imellem byen, naturen og fremtiden – naturligvis med respekt for, at det også skal være en forretning for investorerne, afslutter Lasse Dalsgaard Nielsen.

OBS!!
Illustrationer i artiklen er udlånt af LYTT Architecture og er ikke udtryk for den endelige plan, men udelukkende anvendt for at skabe en visualisering af tankerne.

Læs om fantastiske oplevelser og events