Blokhus

Uldfestival i Saltum større end nogensinde

 | FOTO: Poul Nymark
Fra Skandinaviens største til Europas største

Hvis det står til arrangørerne, så er det målet at gøre Saltum Uldfestival til ikke bare Skandinaviens største men også Europas største, fortæller Karsten Egelund. Han er en del af den nye bestyrelse, der står bag den populære festival, som hvert år afholdes i maj.

Sidste år måtte arrangørerne se sig nødsaget til at smide håndklædet i ringen og melde ud, at festivalen ikke kunne fortsætte. Det var blevet for stor en opgave, og der manglede frivillige kræfter til at gennemføre eventen, som hvert år tiltrækker omkring 20.000 gæster fra nær og fjern.

Det fik imidlertid Karsten Egelund og yderligere to medarbejdere fra Jambo Feriepark til at melde sig under fanerne, for at redde den populære festival. Med to erfarne frivillige, der har været med til at gennemføre begivenheden i mange år, blev der sammen med de nytilkomne etableret en ny bestyrelse, og festivalen blev reddet. Umiddelbart efter førte det også til en beslutning om en ny placering til den eftertragtede event, for fremadrettet vil den blive afholdt på et 5 hektar stort areal lige ved siden af ferieparken.

Rekord på rekord

Og nu har den vokset sig endnu større end de foregående år, fortæller Karsten Egelund.

 -Vi har indtil nu slået rekord i antallet af udstillere, der har meldt sin ankomst. Vi får markant flere stande i år, siger han begejstret. Teltene er også blevet udvidet, og der forventes både omsætningsrekord og rekordmange gæster til festivalen.

Så at skabe Europas største uldfestival er måske allerede inden for rækkevidde. Hvorom alting er, er den tilsyneladende godt på vej.

Karsten Egelund fortæller, at der har været en del lobbyarbejde med henblik på at få festivalen til at vækste. -Vi har simpelthen været ude og prikke relevante udstillere på skuldrene, og der er jo rigtig mange som gerne vil deltage, når det allerede er en succes og et kæmpe udstillingsvindue for deres forretning. Det har så ført til at dem, der har takket ja så efterfølgende har anbefalet det til andre og nu er det således nået nye højder, fastslår han.

Yderligere har Jambo Feriepark taget festivalen under deres vinger og er gået aktivt ind i markedsføringsindsatsen, som han også ser som en del af årsagen til den forventelige vækst.

-Vi har lavet en mere kontinuerlig indsats igennem vores sociale medier og kommer også til fremadrettet at markedsføre massivt i Norge, hvor der i forvejen kommer mange gæster fra til festivalen. Men potentialet er jo mange flere, uddyber han.

Ikke kun uld

Derudover er der også nye aktiviteter på programmet. Han fremhæver blandt andet muligheden for at det garnelskende publikum både kan nyde gin-, rom og whisky-smagninger. De afholdes i løbet af de to festivaldage af det prisvindende mikrodestilleri Knaplund, som er hjemhørende i Tarm. Der bliver rom-likør smagning, der gennemføres af Mezclado, der er kendt for deres ekspertise i at blande spiritus.

-Så man kan både dyrke sin hobby og få noget lækkert til ganen, siger Karsten Egelund og fortsætter med en opfordring til, at alle børnefamilier burde prioritere en weekendtur til Saltum for at opleve de søde Alpacaer, som er en hel event i sig selv. Man kan kæle for dem, og de har jo en fantastisk effekt på mennesker, som gør en glad, og vi forventer faktisk, at det bliver et tilløbsstykke.

Programmet byder udover de mange spændende stande også på korsang, modeshow og inspirerende foredrag.

Der er gratis adgang til Saltum Uldfestival, som afholdes i weekenden 4.-5. maj 2024 i tilknytning til Jambo Feriepark beliggende på Solvejen 60

Der kan hentes yderligere informationer om programmet på www.uldfestival.dk

Mere uld og kunsthåndværk

Er man endnu ikke mættet af indtryk, så er det værd at bemærke, at man kan besøge Saltum Festdage i selvsamme weekend. Hele byen er omdannet til et sandt mekka med intet mindre end 50 stande med unikaværker indenfor keramik, rav, sten, træ, glas, uld og mange andre materialer. Derudover er der et spændende nyt initiativ med et musikprogram, der byder både på rock, folkedans og gospel, og butikkerne har rullet den røde løber ud med festhumør og attraktive festdage-tilbud.

Bilen kan man parkere enten i Saltum by eller ved Jambo Feriepark og stadig besøge begge begivenheder. Der kører nemlig gratis bus imellem de to festivaler.

Læs mere om Saltum Festdage på deres hjemmeside – www.saltumfestdage.dk

Læs om fantastiske oplevelser og events