Pandrup

Underskudsgaranti hvis hestevæddeløb regner væk

– Både i 2017 og 2019 regnede det traditionsrige Pandrup Hestevæddeløb væk til stor ærgrelse hos publikum, ryttere og ikke mindst arrangørerne, som ud over skuffelsen også stod tilbage med et underskud opbygget af en begivenhed, der ikke fandt sted.

Garanti udløses af dårligt vejr
Derfor har Pandrup Borgerforening søgt om en underskudsgaranti hos Kultur, Fritids og Landdistriktsudvalget – som kun bliver udløst, såfremt man tvinges til at aflyse løbet endnu en gang.
Og udvalget har sagt ja til at garantere for 40.000 kroner i tilfælde af aflysning.

En stor event i kommunen
– Hestevæddeløbet er en stor event for hele kommunen, og derfor vil vi gerne være med til at sikre, at borgerforeningen tør blive ved med at arrangere det, selv om der er fare for, at det igen skulle regne væk, fortæller Helle Bak Andreasen (V), formand for Kultur, Fritids og Landdistriktsudvalget.
– Men vi håber absolut ikke, at underskudsgarantien bliver udløst.

Hestevæddeløbet er populært hos både lokale og turister. Foto: Pandrup Borgerforening

Lukker aldrig
Dog har Pandrup Hestevæddeløb, som tiltrækker op mod 2.000 tilskuere, ikke på noget tidspunkt været i fare for at lukke, understreger Tanja Kjær Larsen, medlem af borgerforeningens bestyrelse.
– Men når vi skal dække et underskud efter et aflyst hestevæddeløb, så har vi jo været nødt til at finde pengene andre steder, og det er gået ud over andre af vores arrangementer. Og vi vil jo gerne stå for en masse forskellige arrangementer, siger hun.

Nyt speakertårn
Tværtimod vil Pandrup Borgerforening gerne udvikle hestevæddeløbet og har netop fået 25.000 kroner fra KFL-udvalget til opførelse af et speakertårn.
Og på sigt vil borgerforeningen også gerne have en overdækning på Markedspladsen som alternativ til telte, og som også kan bruges til andre formål.

Pandrup Hestevæddeløb:

  • I år finder det sted 23. august med 10-11 løb.
  • Sammen med Asaa er det Danmarks eneste amatør-hestevæddeløb.
  • Det fandt sted første gang i 1934.
  • Løbet har kun været aflyst under 2. Verdenskrig samt i 2017 og 2019 på grund en oversvømmet markedsplads.

Læs om fantastiske oplevelser og events