Nyheder
imported

Ung talent tryllede på flygel

Torsdag aften var der koncert i Hune Kirke med det unge talent Eskild Skovbakke Winding

 Torsdag aften var der koncert i Hune Kirke med det unge talent Eskild Skovbakke Winding

Koncerten er den første af fem koncerter i Hune Kirke med unge danske klassiske talenter. Organist Peter Haapsaari Andersson kunne i sin velkomst ved koncerten fortælle at koncertrækken med de unge musikere er blevet muliggjort takket være en stor lokal opbakning og sponsorstøtte.

Pianisten Eskild Skovbakke Winding debuterede sidste år fra Det Jyske Musikkonservatorium med flotte anmeldelser, og i år er han modtager af et af legaterne på kr. 60.000 fra Léonie Sonnings Musikfond.

Winding havde sammensat et stort program med musik af komponisterne Debussy, Brahms og Beethoven. Han lagde ud med at fortælle om Debussy og den tid han skrev musik i og om aftenens værk af Brahms, og efter en god introduktion satte Eskild Winding sig til det store koncertflygel. I værket af Debussy, Images Bind 1, havde Eskild Winding hele impressionismens palet af klange, rytmer og toneudtryk fremme. Så fulgte Brahms klaverværk "Variationer over et tema af Schumann" fortolket uovertruffent smukt og med stor musikalitet.

Efter pausen var det tid til en af Beethovens sene sonater, nr. 30 opus 109, som rundede en flot klaveraften af. Eskild Skovbakke Winding fik komponisterne til at tale gennem sin renfærdige og klare fortolkning af værkerne. Han spillede med en varm klang og særdeles musikalsk men også med temperament og stor teknisk kunnen, så publikum var i rigtigt godt selskab denne aften og Hune Kirke en stjernestund rigere.

I næste uge fortsætter koncertserien Unge Klassiske Talenter torsdag den 2. august med pianisten Christian Skovgaard Flarup, som blandt andet spiller Liszt’s klaversonate i h-mol

Læs om fantastiske oplevelser og events