Brovst

Unge skal færdes sikkert på nettet

SSP Jammerbugt har lanceret en ny version af kampagnen ”Sikker Spiller” om sikker færden på internettet.
Denne gang er kampagnen målrettet eleverne i 4. – 6. klasse på kommunens folkeskoler. Den skal få de unge til tænke over, om andre kigger med, når de sidder på nettet.

Beskyt dit webcam
Alle elever får udleveret en webcam-slider, der skal sikre, at børn og unge i Jammerbugt Kommune bliver opmærksomme på at sikre sig mod, at andre kigger med på deres webcam.
Samtidig er der lavet en plakat, som skal hænge på alle skoler, og den er tegnet af Dorcas Kabalaya fra 7.b på Fjerritslev skole.
Billedet vandt en 2. plads i den landsdækkende konkurrence ”Bryd tavsheden”.
Desuden er der lavet en film, der viser situationer, hvor webcam-slideren gør en forskel, den ligger på SSP Jammerbugts hjemmeside: www.sspjammerbugt.dk.

Dorcas Kabalaya og SSP-konsulent Jesper Mørkholt.

Ufrivilligt filmet
SSP Jammerbugt har oplevet flere situationer, hvor unge er blevet kontaktet, efter de ufrivilligt er blevet filmet via deres eget webcam.
Derfor er det vigtig at sætte fokus på sikkerhed ved skærmen.
SSP Jammerbugt ønsker derfor, at de unge skal lære at sikre sig selv mod at blive krænket på nettet og tænke over, om andre personer kigger med når de unge ikke ønsker det.

Fem gode råd om internetsikkerhed:

 • Brug en webcam-slider
  Der findes mange programmer, som kan holde øje med dig igennem dit webcam. Med webcam-slideren er du sikker på, at ingen kigger med, når du sidder foran skærmen.
 • Hold på en hemmelighed
  Lige meget hvor søde, rare og hjælpsomme folk, som du møder online, er, så skal du aldrig dele dit password med dem. Den eneste person, som skal kende dit password, er dig.
 • Aktivér og opdatér
  Sørg for, at dit anti-virus- software, styresystem og apps altid er aktiveret og opdateret.
  Det hjælper med at holde ubudne gæster ude.
 • Privatlivet er privat
  Du skal aldrig dele private informationer (fx adresse, telefonnummer eller fødselsdato) med nogen, du møder på nettet.
 • Tænk dig om
  Hvis en hjemmeside, et program eller en person lover noget, der lyder for godt til at være sandt, så er det sikkert også tilfældet.
  Brug din sunde fornuft, når du er online.

Et samarbejde
Sidste gang SSP Jammerbugt gennemførte en ”Sikker Spiller” kampagne var i december 2018, hvor målgruppen var alle ellever fra 6. klasse og opad samt alle elever på ungdomsuddannelserne. Kampagnen er blevet til i samarbejde med Jammerbugt ungdomsskole, Ungerådet i Jammerbugt, Fjerritslev skole og Lions Jammerbugt.

Læs om fantastiske oplevelser og events