Blokhus

Unikke oplevelser med havørne og falke

Blokhus Ørne- & Naturreservat byder denne sommer på helt fantastisk unikke oplevelser i naturen, blandt andet med rovfugle.
Reservatet er det eneste sted i hele landet, hvor publikum kommer helt tæt på havørne, falke, høge, duer og våger, når der er opvisning hver eneste dag hen over sommeren.
Faktisk kan du komme så tæt på, at du kan få en selfie med en havørn på hånden.

Verdens største havørn
Det er falkoner gennem 25 år, Flemming Salomonsen, der står for opvisningerne med ikke alene den amerikanske nationalfugl, den hvidhovedet havørn, men også med verdens største, Stellers havørn, der har et imponerende vingefang på 3 meter.
Flemming Salomonsens eksemplar af slagsen er den 4 år unge hun, Smilla.
Hun tager sig også ret imponerende ud med sine 8 kilo og det særlige store næb, der er indrettet til æde Kamchatka-krabber på størrelse med en voksens mands hånd.


Få en selfie med en ørn
Ud over at man kan se rovfuglen i frie flyvninger under opvisningerne – Smilla kan tag en tur i op over 1 kilometers højde – så vælger Flemming Salomonsen en ud blandt publikum, som får lov til at prøve, hvordan det er at være helt tæt på og holde en ørn med handsken.
En anden helt særlig oplevelse er at få lov til at trække et hareskind med en lang snor hen over jorden og se falken gå til angreb og fange haren.
I et mere roligt tempo men ikke mindre spændende kan publikum også fodre dådyr og kronhjorte samt høre Andreas Hove, indehaver af Blokhus Ørne- & Naturreservat, fortælle, hvordan dyrene er kommet hertil, og hvordan de lever her.
Det sker ved at inddrage børnene med spørgsmål undervejs, og de har også muligheden for at gå på skattejagt og finde bogstaver, der danner navnet på en fugl.

Læs om fantastiske oplevelser og events