Nyheder
imported

Vælg en strand med livreddere – og bliv mellem de rød-gule flag

Meteorologerne lover masser af solskin og varme i den kommende tid. Vælg altid en strand med livreddere, og bad altid mellem de rød-gule livredderflag.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse 

Sommervejret har ramt Danmark, og mange benytter muligheden for at tage en tur til stranden. Det skaber travlhed for TrygFondens kystlivredderne, der endnu engang understreger vigtigheden af, at man bader i livreddernes primære zone, som er markeret med rød-gule flag i vandkanten. Dette område mellem flagene holder livredderne særligt øje med. Når badegæsterne bevæger sig uden for livreddernes primære zone, tager de derfor en unødig risiko. – Livredderne har konstant øjnene på vandet i deres primære zone, så de kan hurtigt spotte, hvis nogen kommer i vanskeligheder. Det er ikke altid, at den nødstedte selv er i stand til at signalere efter hjælp, og derfor vil andre badegæster ikke nødvendigvis opdage, hvis en person er i problemer. Den største sikkerhed får du således ved at bade der, hvor livredderne holder skarpt øje. De har både udstyret og er specialtrænet i at træde til ved både mindre alvorlige hændelser, og når der er fare for badegæsternes liv, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

Vær opmærksom på lokale forhold

En anden god grund til at bade, hvor der er livreddere, er, at flaget i toppen af livreddertårnet advarer, hvis der er forhold, som gør det farligt at bade. – Når du kommer til en ny strand, du ikke kender, kan du ikke altid se, om der er noget, du skal passe særligt på, fx om der er revlehuller, eller om der er stærk strøm. På en almindelig dag med gode badeforhold hejser livredderne det rød-gule flag i toppen af livreddertårnet. Bliver det gule flag hejst, er der forhold, man skal være særligt opmærksom på, og er der rødt flag, frarådes al badning, siger Michael Iwersen og fortsætter med en særlig opfordring til de kommende varme dage: – Vi oplever hvert år folk, der kommer i problemer, fordi de ikke har fået nok væske. Så vi vil gerne opfordre alle til at få rigeligt at drikke – især på de varme sommerdage, vi har i vente.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events