Nyheder
imported

Vælg Jammerbugten

Sådan lyder sloganet i kampen for at komme det dalende antal læger i Jammerbugt Kommune til livs. Kommunen inviterer nu kommende praktiserende læger på rundtur.

I kampen for at komme det dalende antal læger i Jammerbugt Kommune til livs, inviterer kommunen nu kommende praktiserende læger på rundtur. Her vil kommunen vise lægerne, hvordan de kan etablere sig som praktiserende læge i Jammerbugt. 

Midt i naturen tæt på Aalborg – sådan inviterer Jammerbugt Kommune kommende læger på den rundtur de arrangerer 4. november i samarbejde med Region Nordjylland og PLO (Praktiserende Lægers Organisation). For et af budskaberne er nemlig, at Jammerbugt Kommune er nabokommune til regionens største by.

”Manglen på praktiserende læger er stor – også i vores kommune. Derfor laver vi et tiltag, hvor vi dels ønsker at vise forskellige muligheder for almen praksis i Jammerbugt Kommune, og dels slår på, at vi ligger centralt i forhold til både Aalborg, lufthavnen og flere af de øvrige større byer i regionen. Men selvfølgelig også, at vi har en skøn natur og gode muligheder for at bosætte sig”, fortæller Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune.

Flere modeller for en praksis
På rundturen bliver deltagerne præsenteret for flere modeller for, hvordan de kan etablere deres praksis i kommunen. I gymnasiebyen Fjerritslev vil de besøge en lægeklinik, som drives i lejede lokaler, for at vise, at man ikke behøver en større investering i en bygning for at etablere sin praksis.

Almen praktiserende læge, Kristian Mortensen, vil på turen vise Aabybros store, velfungerende kompagniskabspraksis frem, som han selv er læge i. Her vil han fortælle om, hvordan det er er at være ung praktiserende læge i kommunens største by.

Endelig går turen til Sundhedshuset i Brovst, hvor der under samme tag både er samarbejdspraksis, udbudsklinik, kirurgisk speciallægepraksis, tandlæger, psykolog, kommunalt genoptræningstilbud, misbrugsudredning og meget mere. Sundhedshuset er et eksempel på, hvordan sundhedsfagligt samarbejde kan etableres på tværs af sektorer.

Naturen og landsbylivet vises også frem
Selv om kommende læger sagtens kan køre til kommunen for at arbejde, så indeholder programmet også lidt om livet i kommunen, og hvem der bor her.

”Vi har mange herligheder at byde på. Så turen kommer også til at handle om de mange aktiviteter lokalt i kommunen, vores natur tæt på både hav og fjord og selvfølgelig om børnepasningsmuligheder, skole & uddannelse, hjælp til ægtefællejob og boliger. Mange vil jo allerede have familie, når de bliver praktiserende læger, og hvis de har lyst til at slå sig ned også i privatlivet i Jammerbugt, så vil vi gøre alt for at hjælpe”, siger Mogens Gade.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events