Brovst

Ventetid til hurtig-test skal bringes ned

Region Nordjylland og Falck er enige om, at ventetiderne til hurtigtest lejlighedsvist har været alt for lange.
Derfor skaleres der kraftigt op på testindsatsen i forhold til hurtigtest, som Falck står for – men kødannelser kan dog ikke fuldstændig undgås.
(Foto: Region Nordjylland)

Nyt sted i Aalborg Vestby
Det er blandt andet i Gigantium i Aalborg, at der lejlighedsvist har været lange køer i den forgange uge.
Region Nordjylland og leverandøren af hurtigtestene, Falck, erkender, at ventetiderne i nogle tilfælde har været for lange, og der oprustes derfor med endnu mere pode-personale til at bemande de 27 testcentre med hurtigtest i hele regionen.
Fra lørdag 20. marts opretter Falck desuden et nyt fast testcenter med hurtigtest via næsen med korte pode-pinde på Travbanen i Aalborg Vestby, der holder åbent hver dag mellem 8.00 og 20.00.

Flaskehalse
Det er forventningen, at et nyt stort testcenter kan tage noget af trykket fra de resterende testcentre i Aalborg-området.
– Vi kan se, at der især om morgenen og om aftenen er et meget stort antal nordjyder, der gerne vil lade sig hurtigteste. Vi kommer ikke til at garantere, at der ikke kan opstå kø, men vi og Falck vil gøre hvad der er muligt for at undgå det i videst muligt omfang, siger Jacob Bertramsen, kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.
Han anbefaler, at man benytter hurtigtestene i løbet af hele dagen, hvis det er muligt. Det vil også hjælpe til at minimere kødannelserne ved dagens start og slutning.
Det er muligt at se en oversigt over aktuelle ventetider til hurtigtestene i regionen på: www.falck.dk

Mange tæt på lukketid
Især lige før lukketid oplever Falck, at mange nordjyder ønsker at lade sig teste.
Det anbefales derfor kraftigt, at man møder op til hurtigtestene i så god tid før lukketid, som det overhovedet er muligt.
Derudover opfordrer regionen til, at der bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en såkaldt PCR-test, som foretages med en halspodning.
Da det er med tidsbestilling, er man garanteret at komme til. Der findes 22 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Falck opruster yderligere
Regionsdirektør i Falck, Kjeld Brogaard, glæder sig over, at det på under en uge er blevet muligt at opjustere kapaciteten for hurtigtest i Aalborg-området med 75 procent.
Samtidig øges også testkapaciteten på de fleste af Falcks teststeder i hele regionen med minimum 20 procent. Eksempelvis bliver kapaciteten forøget yderligere i både Frederikshavn, Hobro, Hjørring, Thisted, Brønderslev, Mors og Brovst.
– Vi får nu en testkapacitet på 20.000 test om dagen i Nordjylland. Vi er lige nu i gang med at oplære nyt personale, da vi i den forgange uge har øget antallet af pode-personale med en tredjedel. Vi har absolut ingen interesse i, at der skal opstå kø, for vi er bevidste om, at et nemt og lettilgængeligt testtilbud er en forudsætning for genåbningen af samfundet, siger Kjeld Brogaard.

Se oversigten over alle testmulighederne i Region Nordjylland her:
https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre

Læs om fantastiske oplevelser og events