Nyheder
imported

Verdens smukkeste sejlskibe kommer til Aalborg

Aalborg er for femte gang vært for Danmarks største sommerevent The Tall Ships Races fra d. 2. - 6. juli.

Det bliver en gigantisk folkefest med 68 af verdens smukkeste sejlskibe i havn, 70 koncerter på fem scener, børneaktiviteter og et rekordstort fyrværkerishow.

Havnefronterne var ikke bare fyldt med verdens smukke sejlskibe – over 718.000 publikummer skabte en folkefest af dimensioner, da Aalborg senest var vært for The Tall Ships Races i 2015.

I 2019 i Aalborg er det også en folkefest med 70 koncerter på fem forskellige scener, børneaktiviteter, loungeområder, madboder og et rekordstort fyrværkerishow fra Limfjordsbroen.

150 unge på eventyr

Mere end 2.500 besætningsmedlemmer fra hele verden kommer til Aalborg i dagene 2-6 juli, og langt størstedelen er unge i alderen 15-25 år, der har meldt sig som trainees. Som trainees er de unge en fast del af besætningen ombord på skibene. De får vagter på dækket og i køkkenet, og de lærer om alt fra fortøjninger og sejl til at håndtere søsyge.

15-årige Pernille Wolff fra Nibe er en af de trainees, som Aalborg Kommune sender med på eventyr. – Jeg elsker at sejle, og så er det en god måde at lære en masse nye mennesker med andre nationaliteter at kende. Jeg var afsted sidste år, og jeg fik en masse gode oplevelser, som jeg meget gerne vil gentage. Der er så stor forskel på at være isoleret ude midt på havet og være en del af en kæmpe ’byfest’. Jeg ser frem til Crew Parade – det er vildt fedt at gå igennem en hel by og skabe en fest og se alle tilskuerne, der er kommet for at se os, fortæller Pernille. 

Læs om FYRVÆRKERISHOW & BØRNEAKTIVITETER her 

Læs om KONCERTERNE her

Se hele PROGRAMMET her

Læs om fantastiske oplevelser og events