Nyheder
imported

Verdens største gækkebrev: Blokhus går efter endnu en verdensrekord

Rekordforsøg i påsken med YouTube-stjernen Lakserytteren i spidsen.

Tekst og foto: Presse

Skal det efter Verdens Største Sandslot ved Skulpturparken Blokhus blive til endnu en stor rekord til Blokhus?
Svaret er naturligvis ja. Målet er Verdens største gækkebrev, der skal fabrikeres af børn i samarbejde med den kreative YouTube-stjerne, Lakserytteren i påsken 9. og 10. april kl. 10 til 16.
Håbet er, at Blokhus kan præsentere en ny rekord, der slår de nuværende 144 kvadratmeter. Det betyder, at 2.000 stykker papir skal forvandles til smukke gækkebreve, som efterfølgende bliver samlet til et stort værk.

Mød op på Torvet

Opfordringen lyder derfor, at enhver, der kan holde en saks i hånden, skal møde op på Blokhus Torv for at klippe med, når der afholdes gækkebrevs-workshop i teltet.
Jannie Ratke, event- og turismekonsulent hos Erhvervsforeningen Destination Blokhus, er ikke i tvivl om, at både rekordforsøget og Lakserytteren bliver et stort trækplaster.
– Han er jo bare Danmarks største YouTuber med en million følgere blandt børn og unge, og de elsker ham, siger hun.
Lakserytteren er mest kendt for sine farverige og sjove videoer på YouTube om tegning og kreativitet. Han har også skrevet en bog sammen med sine følgere på YouTube, og så er han ambassadør for UNICEF.

Den store afsløring

Det flotte værk kræver naturligvis en festlig indvielse.
De mange gækkebreve fra gækkebrevs-workshoppen bliver samlet til ét kæmpe værk til en festlig indvielse skærtorsdag klokken 11 med taler af Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Christen Gade, og direktør for Destination Nordvestkysten, Peter Krusborg.
Det store gækkebrev afsløres af gækkebrevets mester, kunster og indehaver af Museum For Papirkunst, Bit Vejle. Hun får selskab af Ballerina Bulldog, der er et musikalsk indslag med Ida Holmsgaard, som er kendt fra MGP-bandet JAAIIL.
Det hele skal naturligvis foreviges, og det sker ved, at der bliver taget et dronefoto og kongen af papirland skal have hjælp til at skrive ”Blokhus” med papir, når dronen foreviger det store gækkebrev fra oven.
Arrangementet er gratis. Erhvervsforeningen Destination Blokhus er initiativtager i tæt samarbejde med Destination Nordvestkysten, Museum for Papirkunst og lokale sponsorer som Hvetbo Fonden, Blokhus Feriecenter og Blokhus & Omegns Grundejerforening.
Verdens Største gækkebrev er en del af ”1 ud af 100 oplevelser,” som Destination Nordvestkysten og en række lokale turistforeninger i hele destinationen står bag.

> Påskefestival i Blokhus – PROGRAM 2022

Læs om fantastiske oplevelser og events