Blokhus

Verdenseliten hopper ud over Blokhus Strand

Verdens bedste i faldskærmsudspring dyster til Blokhus-Open
Blokhus open faldskærm (2)

Det er Verdens allerbedste faldskærmsudspringere, der samles i Blokhus for at dyste i disciplinerne klassisk præcision og speed præcisions-spring, når der er Blokhus-Open i weekenden 16. til 18. juni.

Der ventes deltagere fra USA, Tyskland, Bosnien,  Sverige, Polen, Portugal, Australien og selvfølgelig den danske elite med landsholdet i spidsen. 

faldskærm blokhus open
blokhus open faldskaerm_06_2019_090

Det bedste sted at springe

Det er den regerende danske mester og tidligere verdensmester i klassisk præcisions spring, Torben Glud, der sammen med Varde Faldskærmsklub, Foreningen Blokhus Open samt Erhvervsforeningen Destination Blokhus der inviterer Verdenseliten til Vesterhavet.
– Blokhus Strand er Verdens bedste sted at springe, her er helt perfekte vindforhold, hvis vinden kommer ude fra havet. Ved den første konkurrence i 2019 blev her også sat både en dansk, en svensk samt en nordisk rekord, fortæller Torben Glud, der med opvækst i Kaas-Pandrup kender området og vindforholdene særdeles godt.

Præcise spring

I øjeblikket er der tilmeldt syv hold i speed præcision og 7 hold i den klassiske konkurrence, og der dystes både individuelt samt i hold.
Der er fem mand på et hold, og hver deltager skal have otte spring, så der bliver nok at se på.
Der springes fra en kilometers højde, og i den klassiske konkurrence gælder det om at lande så tæt som muligt på den elektroniske score plade, som har en diameter på to centimeter, og som måler 16 centimeter ud.
– Hvis man lander uden for pladen får man max. scoren 16 cm, og det handler selvfølgelig om at få så lav en score som  muligt, forklarer Torben Glud.
Ved de klassiske spring er skærmene 25 til 30 kvadratmeter, mens der i speed konkurrencen benyttes faldskærme på 10 til 20 kvadratmeter, men på grund af den hurtigere hastighed er landingspunktet også større.

I år bruges der helikopter

Grundet problemer med at sandet blev for løst til af/påtegning for de små fly der fragter springerne, har arrangørerne i år besluttet at anvende helikopter. Dette er en væsentlig dyrere løsning, men for ikke at skuffe publikum og de mange springere der kommer langvejs fra en nødvendig investering.

Fra morgen til solnedgang

Konkurrencen finder sted lige ved nedkørslen til Blokhus Strand, og helikopteren letter og lander cirka 400 meter syd fra nedkørslen.
Allerede fra torsdag d. 15. juni kan man se deltagerne træne med prøvespring, mens der er officiel åbning fredag 16. juni kl. 08.00, og så er der faldskærmsspring frem til solnedgang.

Lørdag startes der igen om morgenen og frem til kl. 13.00, hvor der uddeles præmier.

Jason Watt deltager også

Den Danske racerkører lander på stranden lørdag d. 17/6 kl. 12.00 i en tandem faldskærm sammen med en erfaren springer. Springet er sponsoreret af COOLSHOP og COOLUNITE. Samtidig udlodder COOLSHOP og COOLUNITE et tandemspring på deres hjemmeside. Dette spring udføres i samme omgang som Jason Watt´s spring.

Program:

Torsdag 18.00 – 21.00: Træningsspring

Fredag 08.00: Åbningstale v/Helle Bak Andreasen, Jammerbugt Kommune
Fredag 10.00 – 13.00: Konkurrencespring runde 1, 2 og 3
Fredag 13.00 – 16.00: Lang frokostpause
Fredag 16.00 – 19.00: Konkurrencespring runde 4, 5 og 6
 
Lørdag 10.00 – 12.00: Konkurrencespring runde 7 og 8
Lørdag 12.00: Tandemspring med Jason Watt
Lørdag 13.00: Præmieoverrækkelse på stranden
Lørdag 14.00 – 17.00: Træningsspring
 
OBS!!
I forhold til vejr og vindforhold tages der forbehold for ændringer i programmet

Læs om fantastiske oplevelser og events