Blokhus

Vesterhavsmarch samlede masser af deltagere

Trods vind og vejr var der stor tilfredshed med dagen
 | FOTO: Poul Nymark  

Selvom Vesterhavsmarchen var udfordret af den stærke blæst og regnbyger var der fin deltagelse søndag den 2. juli, hvor nye arrangører var vært ved den populære event.
-Vi var meget spændte på afholdelsen, siger Anette Christiansen fra Jetsmark Idrætscenter, som fra i år af er tovholder på eventen sammen med 6 foreninger fra lokalområdet.
Det er Jetsmark Idrætsforening, Jetsmark Badmintonklub, Svømmeklubben Jet, Jetsmark Tennisklub, Pandrup Skytteforening og PGU, der for første gang gik sammen for at sikre at Vesterhavsmarchen fremadrettet. De stillede med en lang række frivillige for at gennemføre dagen, og de gik alle ind i det med et lokalt islæt for øje, da det både kommer de lokale og gæster i Blokhus, men også Jetsmarkområdet til gavn, siger Anette Christiansen. Samtidig er der støtte fra lokale virksomheder, som også har været med til at skabe Vesterhavsmarchen påny.
-Det hele gik rigtig godt, fortsætter Anette Christiansen. Vi var jo ikke helt sikre på konceptet, da det hele er nyt for os, men det klappede det hele. Der var styr på posterne ude på ruten, og de frivillige gjorde det virkelig godt. Der var knap 400 tilmeldte, og det er vi godt tilfredse med, da vi ikke råder over de store budgetter til at gøre opmærksom på eventen, men vi har fået god hjælp rundt omkring fra vores samarbejdspartnere.

Regnvejret startede lige som starten gik fra Blokhus Torv, men deltagerne bevægede sig på trods af udfordringerne stille og roligt via stranden nordpå mod Løkken.
En af deltagerne var Lone Birk Andersen, der er bor i Vodskov men har haft sommerhus i Blokhus i mange år. Hun har ikke deltaget før, men havde både set og hørt om det, og besluttede sig derfor at trodse vind og vejr og gå med på ruten.

"Hyggeligt og med god stemning. Jeg vil helt sikkert deltage igen"

-Der var godt nok strid modvind fra Løkken tilbage mod Blokhus, så der trak vi huen ekstra ned om ørerne, griner hun. Men alt i alt synes jeg det var rigtig hyggeligt og også med musikken på torvet, som spredte en god stemning.

Alle hjælperne ude på depoterne var klar til at tage imod, og de spredte godt humør blandt deltagerne, fortæller hun. Samtidig synes jeg også at det var skønt at Blokhus Kanonen blev affyret. Det hører med til Blokhus. Jeg synes arrangementet var flot lavet, og vil helt sikkert være med igen.

Videreudvikling

Straks ferien er overstået er arrangørerne klar til at evaluere og videreudvikle på begivenheden.
-Vi vil gerne have udarbejdet en drejebog, så vi er helt klar til næste år, siger Anette Christiansen og fortsætter: Og vi har også allieret os med nogle unge mennesker fra UCN, som skal hjælpe os og komme med gode forslag til at udvikle begivenheden. Vi har fået henvendelser med forslag til ændringer, og måske skal vi være opmærksom på yderligere markedsføring overfor de tyske gæster, som allerede opholder her og godt kan være interesseret i at deltage.

Vesterhavsmarch afholdes hvert år søndag i uge 26.

Læs om fantastiske oplevelser og events