Blokhus

Vesterhavsmarchen går igen i ny udgave

Efter 50 år med den traditionelle Vesterhavsmarch med Sct. Georgs Gilderne i Aalborg som tovholder måtte arrangørerne i slutningen af marts meddele, at Sct. Georgs Gilderne ikke længere har de frivillige kræfter, der skal til for at føre marchen på stranden mellem Blokhus og Løkken videre.
Dog blev der lagt op til, at andre foreninger eller personen var meget velkomne til at tage handsken op. Og det har Nadja Vinther, forpagter af Lanternen i Blokhus, nu gjort.
– Vesterhavsmarchen må ikke gå i stå. Den er en stor del af Lanternens historie og har altid været en stor begivenhed for Lanternen, ligesom begge startede tilbage i 1971, fortæller hun.

Ren velgørenhed
Nadja Vinther har derfor allieret sig med CoolUnite Fonden, som har til formål at støtte, udvikle og styrke sårbare, sygdomsramte og udsatte børn samt skabe gode oplevelser og bidrage til en bedre hverdag for børnene.
– Vesterhavsmarchen bliver ren velgørenhed, understreger Nadja Vinther.
Men marchen skal nytænkes.
– Den skal gøres meget mere familievenlig blandt andet med musik, som er rettet mod familierne, men stadig med ruter mellem Blokhus og Løkken af varierende længder, fortæller Nadja Vinther.
Hun kan dog ikke nå at arrangere en march til år.
– Men Vesterhavsmarchen er tilbage den 2. søndag i juli i 2023, lover hun.

Læs om fantastiske oplevelser og events