Blokhus

Vild med stegt flæsk og pattegris

Op mod et halvt ton serveres hver uge

Gammeldags dansk mad. Gæsterne higer efter den traditionsrige ret: Stegt flæsk med persillesauce og kartofler.
-Det er meget populært, og vi har alt, hvad vi kan lave, fortæller Bo Larsen, indehaver af Fårup Skovhus, som både er restaurant og overnatningssted.
Der efterspørges i stor stil den gode gammeldags mormor-mad, hvor man nærmest føler sig hensat til gamle dage med madam blå på væggene og søndagsmiddag i den fine stue. Torsdag aften fra kl. 17.00 kan gæsterne gå ombord i flere hundrede kilo stegt flæsk, der findes i 3 varianter – paneret, saltet og røget, og persillesaucen – eller måske nærmere bestemt persillesovsen -, der har den helt rette smag og konsistens, hænger godt ved de hvide kartofler. 79 kr. og så kan du spise til du revner.
Knap 800 gæster valfarter til Fårup Skovhus hver uge, så restauranten, der er beliggende på vej mod Saltum strand, har utrolig travlt her i sommerperioden.
-Vi kunne have mange flere, siger Bo Larsen. Men da vejret har været mere vådt og køligt end godt er, så har gæsterne ikke kunnet sidde udenfor, fortæller han. Hvis det havde været muligt, så kunne vi bespise 1000 gæster hver aften.

De fleste vil nok få panderynkerne frem ved at skulle servere mad til så mange gæster hver uge, og tænker det vil kræve nogen køkkenkapacitet at servere flæsk i de mængder. Men det er ikke noget problem, siger en helt rolig restaurantejer.
-Vi laver det hele selv og vores ovne er så store, at vi kan stå inde i dem, og gryderne kan rumme 600 L sovs. Vi er vant til at levere mad til 8000 gæster dagligt i forbindelse med Nørhalne Cup og 6000 gæster til Rødspætte Cup i Frederikshavn, så det her er ikke noget stort problem, fastslår han.

Helstegt pattegris

Men det er ikke kun flæsken, der trækker. Hver fredag serverer restauranten f.eks. helstegt pattegris. Det er også et hit og får omkring 400 til 500 gæster – både lokale og turister – til at vende snuden mod Saltum, hvor det også er spis hvad du kan.
-Grisen er jo nærmest en attraktion. Jeg ved ikke hvor mange gange turister har bedt om at blive fotograferet sammen med mig og grisen. Det er ikke lige noget, de er vant til at se andre steder, så det er vældig populært, og en stor oplevelse for dem.

Restauranten har 10 fastansatte og op mod 40 sæsonansatte til at betjene de mange gæster.

Læs om fantastiske oplevelser og events