Blokhus

Vinterfestival i Blokhus for hele familien

Selv om der er forsamlingsforbud, og vi skal passe på hinanden, så bliver det langt fra kedeligt i Blokhus i vinterferien i ugerne 7 og 8.
Erhvervsforeningen Destination Blokhus har nemlig sammensat et yderst alsidigt program med aktiviteter for alle aldre, og det lever selvfølgelig op til alle restriktioner.
For selv om der er noget, vi ikke kan og må i disse uger, så er der heldigvis stadig mange muligheder for sjove og hyggelige aktiviteter under Vinterfestivalen i Blokhus.
Der er nemlig tænkt kreativt og ud af boksen for at sikre, at de mange gæster i vinterkulden i Blokhus stadig kan blive budt varmt velkommen med masser af oplevelser.

Blokhus på glatis
Blokhus Skøjtebane er det naturlige omdrejningspunkt for Vinterfestival i Blokhus.
Skøjtebanen holder åbent hver dag i hele perioden – men man skal huske at booke tid på blokhusskojtebane.dk, da der er rift om pladserne.
Hver aften når solen går ned skrues der op for musikken og der afholdes Disco on Ice på banen. Et sikkert hit for skøjteprinsesser og prinser i alle aldre.

Kærlighed og ballade
Søndag 14. februar er jo fastelavn, og derfor kan børn i weekenden 13. og 14. februar hente en gratis ”kat” hos Spar i Blokhus og forsøge at kaste den op i tønden, som hænger i 3 meters højde på Scenen på Torvet.
Skriv dine kontaktdata på ”katten”, og der trækkes lod om præmier blandt ”kattene”.
Samme søndag er der også en Fastelavns Balladerute med familieopgaver undervejs.
Løser man opgaverne, får man et kodeord, der hos Hune Bageri kan veksles til en gratis fastelavnsbolle til alle børn under 12 år. Ruten er 1,9 kilometer lang og starter ved Gateway-pladsen.
Der er ikke alene fastelavn søndag 14. februar. Det er også Valentines Day, og det kan fejres med en naturvandring fra p-pladsen hos Saltum Strand Camping på den 3,5 kilometer lange Hjertesti, hvor der vil være hjerter gemt med gåder.

Find dem og løs gåden.
Opgaveløb og konkurrencer for hele familien.
Når solen går ned, skal lommelygten findes frem. Hele vinterferien vil der være mulighed for at tage på refleksløb, hvor man skal følge små reflekterende fodspor rundt i Blokhus.
For at kunne åbne skatten til sidst på ruten, skal man undervejs løse små opgaver om dyrefodspor. Husk håndsprit og at holde afstand til andre grupper.
Ruten er ca 2 km lang og starter bag Tårnet ved Kalstrup på Torvet. Når I finder skatten, skal alle børn under 12 år tage en guldmønt, som næste dag kan byttes til en lille præmie hos Spar Blokhus.

Quiz og gætteleg
Elsker man at quizze vil der være mulighed for både at dyste i den online quiz ”(Gen)kender du Blokhus?” Samt i den hyggelige ”Sæt vægt på Blokhus” konkurrence.
Mandag i begge uger afholdes desuden det mega seje Snapchat opgaveløb, hvor opgaverne skal løses ved brug af netop Snapchat. Løbet starter ved scenen.

Kreativt og sjovt
er er også kreative udfordringer i vinterprogrammet.
Find eksempelvis flotte sten på stranden og dekorer dem med et smukt motiv eller citat.
I Sten-kisten på Torvet i Blokhus kan man derefter bytte sin flotteste sten til en anden og være med til at skabe lidt glæde og god karma.
Mette og Magnus fra Hune Sten sørger for der altid er flotte sten at bytte med i kisten.
Onsdag 17. og 24. februar er der mulighed for at hente en gratis mulepose med kreativ opgave for børn i alderen 4-12 år, som børnefamilier sammen kan hygge sig med i vinterferien.
Det er Vendsyssel Kunstmuseum der står bag uddelingen.

Blokhus Outdoor- Naturligvis
Blokhus har de perfekte rammer til en aktiv ferie.
Til de morgenfriske er der mulighed for at starte dagen med en opfriskende dukkert i det brusende Vesterhav efterfulgt af en tur i saunahytten – som udlejes med rabat på timebasis.
I forbindelse med Blokhus Vinterfestival har Fodslaw Jammerbugt afmærket en særlig køn vinterrute på 8-10 km.
Følg pilene gennem det barske klitlandskab, skoven og den smukke vinterstrand. Til dem der finder ruten lidt for lang, kan der tages en afmærket ”genvej”. Ruten starter ved buspladsen ved Møllevej, hvor der vil være en turbeskrivelse.

MTB og hestekræfter
Til dem der ønsker lidt mere fart over feltet, vil der være mulighed for at deltage i MTB træning med Saltum trim. Her opdeles deltagere på forhånd i små grupper, der overholder alle retningslinjer.
Aktiviteten er, som meget af det andet i programmet, gratis, men der skal bookes tid dagen forinden.
Er man mere til hestekræfter, så er Fårup Sommerland garant for en fed oplevelse. Book en tur på en af de søde islandske heste og oplev området på hesteryg.
Prøv også den fede svævebane i Gatewayen eller hvad med et spil Paddel eller golf hos Blokhus Golfcenter? Mulighederne er mange i det fyldige program, så læg ferien eller vejen forbi Blokhus og få oplevelser til hele familien.

Læs om fantastiske oplevelser og events