Blokhus

Windfestival afholdt i det flotteste sommervejr

 | FOTO: Poul Nymark
Leg med byg-selv-drager var eftertragtet

En af de mangeårige traditioner i Blokhus er afholdelse af Wind Festival, og igen i år dannede Blokhus Strand ramme om de farvestrålende drager.

14 internationale drageflyvere fra flere lande i Europa var indbudt til festivalen, og gæsterne kunne bl.a. se dem over skuldrene, når de demonstrerede den svære kunst at flyve med flerlinede drager.

Der var også tilbud om flere spændende aktiviteter, men især drageworkshops var populært.

Arrangørerne havde lagt op til at publikum kunne begive sig ud i en verden med vind og lege med vinden på en kreativ måde. Og her var gæsterne især vilde med at bygge deres egne drager i særlige drageworkhops. Efterfølgende kunne de prøves af i et særligt fritflyvningsfelt, skabt til lejligheden, og deltagerne blev godt hjulpet på vej af de professionelle drageeksperter fra Nordic Kite Meeting.

– Drageworkshops var så stor en succes, at der faktisk var udsolgt, siger en glad Rikke Severin Eriksen, eventkoordinator hos Erhvervsforeningen Destination Blokhus, som er arrangør på begivenheden.

Vi var lidt forbavset over det, og blev egentlig overrumplet af gæsternes begejstring for at deltage. Så næste år vil vi helt sikkert være mere forberedte på, at der er dragekit nok, så endnu flere kan lege med.

Wind Festival uden vind

I år blev eventen gennemført i det flotteste sommervejr nogensinde, men også helt usædvanligt med mangel på vestenvind, som det jo fordrer, når der skal holdes Wind Festival.

Men på trods af de dårlige vindforhold lykkedes det alligevel at få nogle af dragerne til at stryge til tops.
Kreativiteten blomstrede på højeste plan, og alle højtflyvende idéer blev så at sige taget i brug for alligevel at skabe en festlig weekend i dragernes tegn.

Der var f.eks. lagt op til natflyvning lørdag aften, men på grund af de dårlige vindforhold blev den afløst af en såkaldt ‘natdans’ med drager.

Forbedrede faciliteter

For at skabe en bedre oplevelse havde arrangørtruppen også arbejdet på at forbedre de fysiske rammer omkring eventen.

Med en særlig indgangsportal blev festivalområdet bedre afmærket og dannede samtidig gangarealer for gæsterne, og sammen med en bedre skiltning omkring parkering af biler, skabte det også en mere tryg færden på stedet.

– Et af målene var at skabe bedre fysiske rammer, der ikke alene skulle fremhæve de majestætiske drager på himlen, men også gør det lettere og sikrere for gæsterne at navigere og nyde festivalen, tilføjer Rikke Eriksen, og det synes vi, at vi lykkedes med i år.

Alt i alt er arrangørerne tilfredse med weekendens forløb og glæder sig til at udbygge og udvikle eventen endnu mere til næste år, hvor de dog håber på mere vind.

 

25 år med drageflyvere

Drageflyverne har brugt Blokhus strand de seneste 25 år, og det som vi kender som Blokhus Wind Festival i dag, har nu været en fast årlig begivenhed i mere end 10 år.

Så traditionen om Blokhus Windfestival fastholdes, og afholdes derfor igen i pinsen 2025.

Læs om fantastiske oplevelser og events