Nyheder
imported

XTERRA kommer til Slettestrand i 2017

D. 19.-20. august 2017 bliver Slettestrand og Svinkløv Plantage et virvar af våddragter, mountainbikes og trailsko.

Tekst: Lotte Kande (redigeret) – Foto: Poul Nymark (arkiv)

Verdens største off-road triatlon serie XTERRA kan nemlig i samarbejde med Jammerbugt Kommune og VisitJammerbugten præsentere den første udgave af XTERRA Slettestrand, der minimum de næste tre år skal samle både danske og udenlandske gæster til en stor weekend i august.

XTERRA blev i 2015 danmarkskendt, da fem ”Rigtige Mænd” i DR1’s successerie af samme navn prøvede kræfter med XTERRA-triatlon. XTERRA er kendetegnet ved, at det i modsætning til almindelig triatlon foregår i terrænet, hvorfor den almindelige racercykel og de flade løbesko er udskiftet med mountainbike og trailsko. Og netop den direkte kontakt med naturen og den i forvejen massive interesse for mountainbike i området omkring Slettestrand betyder, at Svinkløv Plantage, klitterne og stranden er helt oplagt til netop XTERRA.

XTERRA-deltagerne har valgt Slettestrand

Ideen til arrangementet kom på baggrund fra de i forvejen mange XTERRA-triatleter rundt i Danmark. Et spørgeskema, som arrangørerne sendte ud i 2016, har nemlig bevist, at netop den Nordjyske naturperle var efterspurgt.  – Vi tog hurtigt kontakt til de lokale instanser for at få et samarbejde op at køre. Og vi har fra starten oplevet god energi og stor samarbejdsvillighed fra både Jammerbugt Kommune og VisitJammerbugten, fortæller Andreas Juul Jeppesen fra XTERRA Nordic.

Tekniske ruter – men alle kan være med

XTERRA Slettestrand kommer til at byde på spændende udfordringer for alle deltagere. Der vil være masser af singletracks og tekniske passager, som er bygget af én af Europas bedste sporbyggere, Esben Hauerbach Kronborg.

Især søndagens hoveddistance på 750 meter svømning i havet, 30 km mountainbike rundt i alle afkroge af Svinkløv Plantage og slutteligt 10 km trailløb i de rå klitter bliver en hård omgang.

Der er dog om lørdagen også mulighed for at prøve kræfter med den lidt kortere distance Sprint-distancen, eller Duathlon-distancen (kun mountainbike og løb), ligesom der er en speciel børnedistance – XTERRA Kids Duathlon, hvor børn ned til 6 år kan prøve kræfter med sporten.

– Det er vigtigt for os, at weekenden inkluderer alle. Vores hoveddistance er stadigvæk tiltænkt den trænede og ambitiøse motionist, men lørdagens program betyder, at vi kan tilbyde mere uerfarne motionister en ægte XTERRA-oplevelse. Og som altid skyder vi vores stævner i gang med vores yngste deltagere til XTERRA Kids Duathlon, hvilket bare skaber en fed energi fra starten.

Interessen er allerede stor

Tilmeldingen åbnede fredag d. 13. januar kl. 12.00, men det ser ikke ud som om, at ulykkesdatoen har haft negativ betydning for opbakningen.

– Vi har de sidste par dage kunne mærke en summen på vores sociale medier, hvor der har været en meget positiv hype omkring arrangementet. Og allerede nu går det også overraskende hurtigt med tilmeldingen, hvilket vi slet ikke havde forventet for et førstegangsevent. Så det bliver en stor weekend d. 19.-20. august, slutter Andreas Juul Jeppesen

 

Læs om fantastiske oplevelser og events