Nyheder
imported

230 kg med på ferie

Feriegæsterne Ulla og Ole fra Hillerød gæstede i sidste uge Blokhus med deres fire Berner Sennen hunde.

Poul Nymark, redaktionens fortrukne fotograf, var på spadseretur på Stranden i Blokhus. Der blev han mødt af et kvart ton hunde, som han øjeblikkeligt tog fotos af.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Feriegæsterne Ulla og Ole var for 10. år i træk i sommerhus i Rødhus for at feriere med nogle gode venner. – Vennerne bor kun 10 minutter herfra, og vi får hvert år lov til at låne deres sommerhus og så hygger vi. Vi har en fælles interesse for hunde – ja faktisk har de købt en hvalp af os, og sådan lærte vi hinanden at kende for mange år siden, fortæller Ulla.

Mange folk forestiller sig en stor sort bamse, der helst ligger og slænger sig i sofaen det meste af dagen. Men sådan er det ikke med Ulla og Oles Berner Sennen hunde. – Selvom vores hunde rigtig gerne ligger både i seng og sofa, så er de samtidig aktive arbejdshunde og de nød en masse løbeture på stranden. Vejret var jo helt perfekt for hundene, for de kunne rigtig folde sig ud, når der ikke var solbadende gæster, forklarer Ulla der understreger, at hundene straks står klar ved døren, når de skal ud og arbejde.  

Over et kvart ton med på ferie

Hvordan får man fire store hunde, en ferieoppakning og to mennesker til at være i én bil?

– Vi har heldigvis en rigtig stor bil med plads til hundene bagi, men det er ikke nogen hemmelighed, at der ikke var meget plads tilovers – den lille måtte indimellem sidde mellem benene på mig, men det var nu også rigtig hyggeligt, siger Ulla med et smil, da vi interviewer hende over telefonen.

Læs om fantastiske oplevelser og events