Brovst

4 projekter sammen om ny fremtid for asylcenter

Fremtiden for det tidligere asylcenter ved Tranum er kommet et skridt nærmere en afklaring.
Som opfølgning på forårets åbne hus på centret har alle deltagere været inviteret til et møde hos Jammerbugt Kommune 31. august.
Her blev der præsenteret 4 forskellige projekter, som interessenter har arbejdet på hver for sig siden det åbne hus, oplyser borgmester Mogens Chr. Gade (V).

Sætter sig sammen
– Men det viser sig, at alle 4 projekter faktisk godt kan benytte asylcentret samtidig. Derfor blev man på mødet enige om, at de 4 parter nu sætter sig sammen for at prøve at komme med et fælles oplæg om, hvad centret kan bruges til, og dets skal så præsenteres for kommunalbestyrelsen, siger borgmesteren.

Natur og aktiviteter
Emner for centrets fremtid omhandler overnatning, vandrehjem, naturformidling, teambuilding samt anlæggelse af en sø til aktiviteter og afvanding, da grundvandet står højt i området.
Desuden kan emnerne passe ind i arbejdet for at skabe en national naturpark i Han Herred.
– Det er ting, som kan være med til at skab arbejdspladser og lys i vinduerne, og så kan Jammerbugt Kommune jo have en interesse i eventuelt at udleje centret på favorable vilkår, da det er til gavn for lokalområdet og for Jammerbugt generelt, siger Mogens Chr. Gade.

Læs om fantastiske oplevelser og events