Nyheder
imported

5 gode råd til at holde varmen

Kombinationen af vind og det kolde vejr bringer vinterstemningen frem.

Om vi vil det eller ej, så daler temperaturen, og det er blevet tid til at forberede os på den bidende, danske kulde. Vi har samlet 5 gode råd til at holde varmen, og 3 varme trøjer, som er uundværlige i vinterkulden.

Klæd dig i flere lag
Vind mod kroppen gør, at kroppen mister noget af varmen. Du får lettere ved at holde kulden ude, når du klæder dig på i flere lag tøj. Så kan du altid tage et lag af efter behov, eller tage en ekstra sweater på. Det såkaldte 3-lags princip er perfekt til udelivet, og går ud på, at du skal have noget svedtransporterende inderst og noget vindtæt yderst.

Hold hænder og fødder varme
Et godt trick til at holde fødderne varme er faktisk at sørge for, at ankler og underben er varme, så på med de lange strømper. På samme måde er det faktisk også håndled, der skal holdes varme for hændernes skyld.

Spis flere kalorier
Den naturlige isolation er effektiv. Når det er rigtig koldt, kan du godt spise mere fed mad, end du for eksempel ville gøre om sommeren. Hvis du spiser godt, kan du nemlig bedre modstå kulden.

Drik dig varm
Man siger, at man kan varme sig på alkohol, men den holder ikke i videnskaben. Faktisk har alkohol en nedkølende effekt. Men man kan godt drikke sig til varmere kropstemperatur med noget så hyggeligt som en god kop te.

Sving forbi fitnesscentret
Det kommer næppe bag på nogen, at man får varmen af at svede i et fitnesscenter. Men det hjælper faktisk også, efter at sveden er skyllet af kroppen. Flere muskler gør nemlig, at man fryser mindre. Faktisk er det en af årsagerne, til at mænd fryser mindre end kvinder gør.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events