Blokhus

Hjælp til barer, cafeer og restaurationer

Dele af dansk erhvervsliv har de sidste uger fået indskrænket åbningstiderne på grund af et stigende antal med corona-smitte.
Derfor har regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative Folkeparti og Alternativet netop aftalt at kompensere bl.a. barer, restauranter og caféer, der lider under de delvise forbud mod at holde åbent.

Aftalen indebærer:

  • Kompensation for faste omkostninger til barer, caféer, restauranter mv., som har fået indskrænket deres åbningstider, og som følge af det har haft en omsætningsnedgang på mindst 35 pct.
  • Kompensation til selvstændige ejere af barer, caféer, restauranter mv., som lider et omsætningstab på mindst 30 pct. som følge af de indskrænkede åbningstider.
  • Kompensation til underleverandører
  • 100 mio. kr. til yderligere økonomisk hjælp til branchen
  • Særligt fokus på helt små virksomheder

Frustration
– Jeg deler frustrationen med de barer, restauranter og caféer, der nu over hele landet må lukke delvist ned igen. Det er træls, at Corona sætter barrierer for vores liv endnu en gang. Men samtidig er det afgørende, at vi handler, når smittetallene går den forkerte vej. Jeg er glad for, at vi nu har fået en aftale på plads, der sikrer, at de barer, caféer og restauranter, der ikke længere kan holde åbent og få glade gæster ind af døren i samme omfang, til gengæld kan få en hjælpende hånd, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Kompensation
Kompensationen kan udvides til andre brancher, hvis de på samme måde bliver ramt af lignende restriktioner.
Kompensationen gælder i første omgang til 31. oktober, men der er mulighed for at forlænge året ud.
Aftalen virker med tilbagevirkende kraft fra den 19. august 2020, hvor den første regionale nedlukning af barer, caféer og restauranter fandt sted. Kompensationen gælder dermed også de tidligere regionale nedlukninger i bl.a. Odense og Aarhus.

Læs om fantastiske oplevelser og events