Aabybro

8-årige Jens kom med gaver til ukrainske børn

Selv om genertheden var gæst i klasselokalet på Brovst Skole tirsdag middag, så var nysgerrigheden og glæden til stede i langt højere grad.

Tak og tegninger
8-årige Jens Fogh Thomsen fav Biersted var sammen med sin mor, Majbritt, mødt op for at overrække gaver til 10 ukrainske børn i en modtageklasse, og i det røde net var der perler, bamser, tuscher, legetøj og kreative ting, som de ukrainske børn kan lege med.
– Jeg hedder Jens. Jeg har lidt gaver med til Jer, og I må godt tage dem med hjem, sagde en spændt og glad Jens Fogh Thomsen, inden det blev oversat af den ukrainske lærer, Svetlana, og som tak havde de ukrainske elever tegnet hver deres tegning til Jens.
En rørt skoleleder Rene Gregersen overrakte et gavekort til Bog & Ide i Aabybro til Jens.
– Det er så fantastisk, det du har gjort. Det er helt vildt flot, Nu skal du ikke bruge gavekortet på perler, men på en bog, sagde han.

Stor indsamling
Det er nemlig salget af Jens hjemmelavede kyllinger lavet på perleplader, der har gjort ham i stand til først at sende ikke mindre end 24.000 kroner til Danmarks Indsamlingen til fordel for Ukraine i marts.
Efterfølgende forsatte salget af kyllingerne bare, og derfor kunne han også forære gaver til en værdi af 4.000 kroner til de ukrainske børn.
– Vi sad og så, hvad der skete i Ukraine på TV, og Jens syntes, det var synd for børnene, og så blev enige om at gøre noget, forklarer Majbritt Fogh Thomsen produktionen af perleplader til fordel for Ukraine.
Oplevelsen på Brovst Skole var også en dejlig oplevelse for Jens – og på vej hjem skulle mødet fejres med en is.

Læs om fantastiske oplevelser og events