Aabybro

Aabybro Efterskole får ny forstander

(Privatfoto: Thorsten Matthiesen til venstre og Esben Mathiasen)
Når Aabybro Efterskole 26. juni holder afslutning, er det ikke kun elevholdet 20/21 som har sidste skoledag, men også forstander Thorsten Matthiesen.
Han takker af efter 8 år i spidsen for skolen.
Bestyrelsen har allerede den nye ledelse på plads, hvor nuværende viceforstander Esben Mathiasen overtager roret.

Mere skarp profil
Da bestyrelsen i 2013 ansatte Thorsten Matthiesen som øverste leder for Aabybro Efterskole, var det med den klare hensigt at udvikle skolen både i forhold til de fysiske rammer og det pædagogiske projekt – en opgave som bestyrelsesformand Klaus S. Rasmussen mener, at Thorsten Matthiesen har løst meget tilfredsstillende.
– Thorsten overlader os en veldreven skole, der gennem de seneste år har været i en rivende udvikling, fortæller formanden i en pressemeddelelse.
Kigger man på, hvad der er sket på skolen de seneste 8 år, kan man konstatere, at skolen har øget elevtallet fra 175 elever til 240 og har i dag 40 fuldtidsansatte medarbejdere.
Profilen er blevet mere skarp, hvor man har valgt at fokusere mere på sport. Eleverne kan i dag vælge mellem hele otte forskellige sportslinjer, hvor blandt andet den populære skilinje var et af Thorstens første tiltag.​
I forbindelse med, at kommunen byggede den nye folkeskole, købte efterskolen på Thorsten Matthiesens initiativ de gamle bygninger på Kærvej og fik samtidig en aftale med kommunen og Aabybro IF om etableringen af en kunststofbane i byen.

Bosat i Aabybro
Skolens nye forstander er fundet internt på skolen, da bestyrelsen har valgt at pege på den nuværende viceforstander Esben Mathiasen, som den rette person til at føre skolen videre.
Esben Mathiasen har været ansat på skolen siden 2005 og er bosat i Aabybro.
– Han kender kulturen på skolen og har været en stor del af det projekt, som vi har gang i, og derfor er det naturligt, at det er ham der overtager, fortæller bestyrelsesformanden.
Aabybro Efterskole har prioriteret at have to fungerende forstandere frem til sommer.

Fremtidens udfordring
Thorsten Matthiesen vil fortsætte med at være forstander for de nuværende elever, mens Esben Mathiasen vil have fokus på de kommende elevhold. Samtidig giver det muligheden for en naturlig overlevering af opgaver de to imellem – en hel optimal plan, mener de begge.
– Vi kommer ikke til at hvile på laurbærrene, fortæller skolens nye forstander.
– Thorsten har været med til at bygge et solidt fundament for fremtiden og nu bliver det vores opgave at fortsætte den positive udvikling af skolen. Vi har heldigvis en meget kompetent medarbejdergruppe, der brænder for at lave god efterskole for eleverne.
De to forstandere er enige om de udfordringer, som venter efterskolen i fremtiden. I en tid, hvor børnetallet er faldende i Nordjylland, er det sin sag at fylde en efterskole med 240 elever år efter år.
Det er altså ikke længere nok at være en regional efterskole, der må også hentes flere elever fra andre steder i landet.
Når Thorsten forlader skolen til juni sætter han kursen mod Odense, hvor han skal være med til at starte en helt ny efterskole op med særlig fokus på særlig dedikerede unge sportsudøvere.

Læs om fantastiske oplevelser og events