Selv om der lige nu ikke er så mange fester at levere menuerne til som tidligere, så er der rigeligt at se til hos Aabybro Mad og Vin, der med to butikker i Vestergade i Aabybro kan byde på mange oplevelser som blandt andet tapas, smørrebrød og andet mad ud af huset.
– Vi ved jo, at fødselsdagene vender tilbage, men det er vores frokostordninger, der er et stort hit. Vi leverer til Aabybro og omegn, Brønderslev, Fjerritslev, Aalborg og Hjørring, fortæller Henrik Beith.
Vinsmagning
Han er indehaver af forretningen sammen med Niels Gregersen, der står for køkkenet og holder til i butikken på Vestergade 11, mens Henrik Beith også er at finde i vin-afdelingen på Vestergade 1.
Ud over salg af vin samt gin og rom – også som gavepakker – så arrangeres der også vinsmagning hver torsdag kl. 19.00 med plads til 12-14 gæster.
– I samme forbindelse tilbyder vi også, at man kan få noget at spises først. Tapas, smørrebrød, eller hvad man nu vil have, og er man flere end 14 eller vil gerne have vinsmagning eksempelvis en fredag, så tager vi meget gerne ud, fortæller Henrik Beith.
Han er uddannet tjener og har stor erfaring med både vin og branchen og har arbejdet på de fineste restauranter i Aarhus, herunder Prins Ferdinand, samt på de store konferencehoteller i Jylland.
Det rette glas
Og nogle af vinene, som kan opleves hos Aabybro Mad og Vin, findes der ikke mange flasker af, men druerne gør ikke det hele alene. Det skal være en helhedsoplevelse.
– Glasset skal være det rette til den enkelte drue, og der findes et glas til hver slags drue. Passer de ikke sammen, smager vinen ikke så godt, som den burde, og måske endda grimt. Prøv bare efter også med en billig flaske vin, lyder rådet fra Henrik Beith.
Og Aabybro Mad og Vin sælger selvfølgelig også de rette glas.