Blokhus

Aalborg Operafestival er tilbage

For 22. gang arrangeres festivalen i hele Nordjylland
Aalborg Operafestival

Operaen rykker ind på gadehjørner, herberger, legepladser, svømmehaller, altaner og meget mere, med en mission om at gøre opera tilgængeligt for alle. Efter flere års stormende succes har festivalen udvidet til hele syv dage i år når den løber af stablen fra 13.-19. august.
Aalborg Operafestival er en folkelig kulturfest for alle med alt fra hyggelige altankoncerter og orgel og opera over internationale stjernebesøg til opera i børnehøjde. Årets festival byder desuden på ekstra mange operaforestillinger i fuld længde, der med sang, musik og skuespil vil tryllebinde både borgere og festivalgæster fra ind- og udland.

Uvalgte koncerter fra programmet

Aalborg Operafestivals flagskib er i år et brag af en koncert på højeste kunstneriske niveau og med international storhed, når den verdensberømte norske sopran Lise Davidsen gæster Koncertsalen i Musikkens Hus lørdag den 19. august. Med silkebløde toner, en kraftfuld stemme og dyb indlevelse fremfører Davidsen – akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester – arier af store klassiske mestre som Verdi, Puccini og Beethoven.
I Aalborg Klosters klangfulde indergård tager Prinsens Musikkorps og dirigent Henrik Engelbrecht os med tilbage i tiden fredag 18. august. Prinsens Musikkorps opfører historisk koncert, med afsæt i, at man for 150 år siden måtte høre de kendte arier helt uden sangere og kun med blæseinstrumenter på de jyske torve. Netop denne særlige klangtradition bringer Prinsens Musikkorps til live igen i en historisk koncert.
I Musikkens Hus kan du den 18. august overvære danmarkspremiere på en moderne Romeo & Julie fortælling med afsæt i Denis og Katyas historie om at tage deres eget liv i en livestream på Facebook. Nu står dette online-spor tilbage, som et spøgelseslignende vidne om deres alt for korte liv. En koncert, der viser en helt ny og dokumentarisk måde at opføre opera på.
Mandag den 14. august sker det også i Musikkens Hus. Her opfører prisvindende komponist Matilde Böcher en solo-opera ”LOL–Laughing Out Lonely” i tæt samarbejde med lyddesigner Asger Kudahl, som er en dragende og intim totaloplevelse. Inspirationen kommer fra bogen Miss Lonely Hearts, der er skrevet under depressionen i 30’erne.

Læs om fantastiske oplevelser og events