Blokhus Sømærke skal flyttes

Vesterhavet æder sig mere og mere ind i klitterne på Blokhus strand og Blokhus Sømærke står derfor nu faretruende tæt på det yderste af klitten. Det har ført til, at en task force under Blokhusfonden har påbegyndt arbejdet med kystsikringen og dermed en planlagt flytning af sømærket 25 meter længere ind i landet, for netop at forhindre nedstyrtningen. Samtidig skal der etableres en boardwalk, som er en sti udført i træ, der skal minimere sliddet på klitterne. Samlet set et projekt til 2,2 millioner kroner, hvor der via fonde er sikret de 1,5 millioner af beløbet. Kystdirektoratet har allerede godkendt planen, og gruppen regner med at nå i mål med restfinansieringen således at realiseringen kan ske i 2023.

verdens største sandslot ukraine

Verdens Største Sandslot

Verdens Største Sandslot troner stadig foran Skulpturparken og Kulturhuset Blokhus. I 2022 blev det klædt i de Ukrainske farver af verdenskendte skulptører fra henholdsvis Holland og Australien.
Arbejdet blev påbegyndt i maj og attraktionen har tiltrukket mange gæster i årets løb.
I 2021 fik sandslottet for alvor sat Blokhus på Verdenskoret.
Slottet skyder 21,16 meter. Det har en diameter på 32 meter i soklen, og gåturen rundt om det imponerede værk er på 100 meter.
Det var John Andersen, indehaver af Skulpturparken, der i tog initiativ til at få bygget verdensrekorden tilbage i 2021 og her i 2022 fik det malet i de ukrainske farver, som symbol på støtte til Ukraine i krigen mod Rusland.

windfestival

Fantasidyr på himlen over Blokhus

Himlen over Blokhus Strand var dekoreret af farvestrålende drager i alle former og størrelser, da drage-entusiaster fra Danmark, Sverige, Norge, Belgien og Tyskland i weekenden 4. og 5. juni var samlet til den internationale Blokhus Wind Festival.

Publikum kunne opleve drager formet som bamser, fantasidyr og figurdrager, og som hovedregel er dragerne hjemmesyet.

Samtidig var det muligt at se faldskærmsudspring og for de modige, at prøve selv.

Fårup sommerland fønix

Danmarks største rutsjebane

2022 var året hvor Fårup Sommerland præsenterede Danmarks ubetinget største og hurtigste rutsjebane, Fønix.
Rutsjebanen rejser sig i en højde på 40 meter og med en topfart på 95 km/t rundt på den 900 meter lange tur er der garanteret en fantastisk oplevelse.
Investeringen beløb sig til tæt på 100 mio. kr. og bliver dermed også den største investering nogensinde i parkens historie. Men i slutningen af året kunne Fårup Sommerland så også bryste sig af besøgsrekord og over flere nomineringer herunder blandt andet at Fønix blev kåret som Europas bedste rutsjebane og forlystelsesparken løb med titlen som Europas bedste forlystelsespark.

Blokhus Skøjtebane

Skøjteoplevelser for alle

Skøjtebanen lukkede ned efter vinterferien, men åbnede igen 26. november 2022 efter lang tids overvejelse og skelen til de stigende energipriser. Til stor glæde for alle blev det muligt igen i slutningen af året at invitere til skøjteoplevelser på Blokhus Torv med hjælp fra fonde, erhvervslivet og lokale bidrag. Når mørket falder på byder skøjtebanen til Disco on Ice og skøjteprinsesserne giver løbende opvisninger. Hos tovholdergruppen opstod der også et nyt initiativ. De opfordrer til at grupper, skoleklasser og firmaer bruger skøjtebanen til fælles aktiviteter og arrangementer. En sjov og anderledes oplevelse, hvor der også efter ønske kan serveres boller og varm kakao samt sandwich.

 

torvekoncert blokhus

Koncerter på Torvet

Hver torsdag har der sommeren igennem været afholdt de populære gratis koncerter på Torvet.

Et altid veloplagt publikum, der altid er klar til at synge med.

Velkendte danske bands fik torvet til at gynge og et altid veloplagt publikum sang med på de populære hits.

Der var store oplevelser med navne som blandt andet Hardinger Band, Lune Carlsen, Sømændene samt Rasmus Bjerg, og de kunne alle nyde godt af den gode stemning.

Planlægningen af den kommende sommers musikalske oplevelser er allerede i gang og vil blive offentliggjort løbende hen over næste år.

råvaremarked 2

Populært råvaremarked

Hele sommeren var Hune-Blokhus Borgerforening vært for det populære råvaremarked. Markedet havde sin sædvanlige plads på Torvet i Blokhus, og det blev igen en stor succes med mellem 30 og 40 stadeholdere. De mange boder præsenterede specialiteter, friske grønsager, fisk, kød, frugt, delikatesser og brød til at fortrylle smagsløg hos gæster og lokale.
Markedet havde en stor søgning og bliver større og større år efter år både med flere boder og flere gæster.

Efterårsferie Blokhus
Efterårsferie Blokhus

Sjove feriedage i Blokhus

Blokhus-Hune området med Erhvervsforeningen Destination Blokhus i spidsen er kendt for de mange aktiviteter året rundt, og ikke alene i højsæsonen, men også både vinterferien, Påske samt efterårsferien, hvor der var planlagt rigtig mange aktiviteter til stor glæde for feriedestinationens mange gæster.
Aktivitetsprogrammer, der bliver større og større og et væld af sjove og hyggelige oplevelser for børnefamilier samt bedsteforældre.

På Blokhus Torv arbejdede store og små med at klippe sig til verdens største gækkebrev, som skulle slå den gamle rekord på 144 m2. Op mod 1.950 stykker papir blev forvandlet til smukke gækkebreve af de klippelystne gæster og de blev efterfølgende samlet til et stort værk, som endte på 172 m2 og dermed den nye verdensrekord.

2022 må siges at være rekordernes år, for søgningen til efterårsferiens mange aktiviteter blev 15-20 % større. Det helt store tilløbsstykke var Zombie Run arrangeret i samarbejde med PGU Runners, som blev afviklet i Gateway Blokhus med ikke færre end 950 deltagere og dermed mange flere end sidste år med 675 deltagere.

Året der gik Magisk jul

Den Magiske Jul

Kulturhuset og Skulpturparken Blokhus inviterede for 6. år i træk til Magisk Jul.
Mens mørket falder på, lyser Magisk Jul op i den 20.000 kvadratmeter store Skulpturparken Blokhus, hvor flere end 2 millioner julelys spreder julestemningen.
Parkens træer, bygninger og haver er pyntet i et strålehav af lysdekorationer. Gæsterne kan blandt andet opleve lyd- og lysshow, Europas længste lysende juletunnel, en kyssepergola og et gigantisk juletræ på 17,5 meter.
For tusindvis af gæster er en tur til Magisk jul en eventyrlig oplevelse og julen kan både mærkes, ses, smages og duftes såvel i parken med de mange julehytter og butikker samt indenfor i Kulturhuset med lækker julebuffet. Magisk jul er åbent for besøgende i november og december undtaget 24. og 25. december.

Et år med spændende nyheder

futten
bækgaarden
Marathon

2022 er også året, hvor der skete mange spændende nyheder i Blokhus-området. Stort og småt, som på hver sin måde gør ferieområdet endnu attraktiv for gæster og lokale.

Hune fik sin egen garnforretning, da Butik Skaarup slog dørene op til et spændende garnunivers i august, der samtidig fik en stormende modtagelse.

Ved stranden i Rødhus blev der etableret en spændende cafe til glæde for de mange strandgæster og ved indfaldsvejen til Hune-Blokhus blev det store aktivitetsområde FunArt taget i brug. 9 ha omdannet til timevis af fornøjelse med fodboldgolf, minigolf, krolf, petanque og meget mere.

I de 550 m2 hos Butik Laden i Hune blev sortimentet med dametøj, sko og brugskunst udvidet til også at rumme en parfumeafdeling og herretøj.

Byggeprojektet omkring den 2 etagers bygning Bækgården beliggende i centrum af Blokhus blev afsluttet i 2022, og de 8 luksuslejligheder samt erhvervslejemål i stueetagen blev klar til indflytning.

Kalstrup Livsstilshus bød indenfor til 30 minikoncerter i Påsken og kunne samtidig bryste sig af at blive udnævnt som vinderbutik sammen med 23 andre butikker i Danmark. De blev alle samlet i en bog, der blev udgivet i år og her blev Kalstrup Livsstilshus dermed stemplet som trendsætter, der samtidig kan danne forbillede for butiksbranchen, hvor online handlen presser de fysiske butikker.

Hos Futten i Blokhus var det helt store tilløbsstykke de mange livekoncerter på den nyetablerede terrasse i Futtens gård. Under de store markedsparasoller kunne gæsterne hygge med de dejlige musikoplevelser, grisefest, buffeter og lækre cocktails, som betyder at Futten kan se tilbage på et fantastisk 2022.

Corona havde sat en stopper for afvikling af Blokhus Marathon, men i 2022 vendte løbet tilbage med fornyet kraft. I 1. weekend i august blev torvet i Blokhus igen startområde for de mange løbsglade gæster, og i år blev eventen samtidig udvidet til også at rumme vandreruter på flere distancer.

2022 blev også året hvor klumpfisken vendte retur til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Efter 1,5 år uden kunne de byde indenfor til intet mindre end 2 af slagsen til stor glæde for de mange besøgende.

Læs om fantastiske oplevelser og events