Nyheder
imported

Året der gik: Det bedste år nogensinde

Corona kom som et chok, men kunderne er vendt tilbage i stor stil hos Kalstrup i Blokhus

Tekst: Martin Frandsen Foto: Poul Nymark

Tomme butikslokaler og uvished om kunderne ville vende tilbage – om turisterne kunne holde ferie i Blokhus.
Det var den store bekymring tilbage i marts, da Corona lukkede Danmark ned.
Men siden er det generelt gået forbløffende godt i Blokhus, og panderynker er blevet til smilerynker. Det har blandt andre Kalstrup Livsstilshus oplevet.
– Vi står til at have det bedste år nogensinde, fortæller indehaver Per Kalstrup.

Et stort chok
Nedlukningen på grund af Corona kom som et kæmpe chok.
– Folk turde jo knapt nok at gå uden for en dør, husker Per Kalstrup, som oplevede massiv nedgang i antallet af kunder og dermed et tab i omsætningen.
– Samtidig var der uvisheden, Det var jo svært at se ud i fremtiden, men folk begyndte hurtigt at være trygge ved at komme herud til kysten. Jeg har indtryk af, at mange, som skulle arbejde hjemmefra, gjorde det i sommerhusene, fortæller Per Kalstrup.

5 mand ekstra i job
Allerede 1 uge efter påske begyndte det igen at gå fremad.
– Siden har vi haft en pæn fremgang hen over foråret, sommeren og her i efteråret. Det er gået så godt, at vi hen over sommeren har måttet ansætte 5 mand ekstra, fortæller Per Kalstrup.
Det er i høj grad de danske turister, der har besøgt kystbyerne, herunder Blokhus, og siden medio august er tyskerne også vendt tilbage i et stadig større antal.
– Faktisk flere, end de plejer, siger Per Kalstrup.

Gode til at tage hensyn
Under tilpasningen til Corona har det været utroligt vigtigt, at forholdsregler som at holde afstand og spritte af er blevet overholdt.
Kalstrup Livsstilshus har eksempelvis en rengøringshjælp til at gå flere timer dagligt for at spritte og tørre af.
Også kunderne har opført sig eksemplarisk.
– Der har fra starten af været stor opmærksomhed på at holde afstand og spritte af hos vores kunder. Det er de rigtig gode til. Det er det nye normale, at man tager mere hensyn. Det er en adfærdsændring, der er sket, og generelt er ved at ske i samfundet. På den måde er der trods alt også kommet lidt positivt ud af det, siger Per Kalstrup.

Læs om fantastiske oplevelser og events